Weet jij het verschil tussen een brochure en magazine? Het is niet gek als je het niet weet. Er is namelijk geen significant verschil tussen een brochure of magazine, dit zit namelijk in de afwerkingen. Een magazine wordt gelijmd of heeft een geniete rug. Heb je voorkeur voor een wire-O binding? Dan betreft het een brochure.

Magazines

Magazines werken we netjes af met een stevige lijmbinding of nietjes. We nieten vanaf 8 tot en met 60 pagina’s. Een lijmbinding kan vanaf 40 tot 160 pagina’s. Een gelijmd magazine wordt daarom ook wel gezien als een boek.


lijmen nieten

Nieten, lijmen en inbinden

Na het drukken worden je magazines gesneden en gaan ze door naar de brochurestraat. In de brochurestraat worden de pagina’s samengevoegd en in elkaar gezet zodat het een verbonden geheel wordt. In het geval van een geniet magazine, krijgen ze twee nietjes in de rug. Bij een lijmbinding, zorgen we ervoor dat we de cover strak tegen het binnenwerk aanbrengen. Als luxe afwerking lamineren we de cover van je magazine. Dit geeft een mooie uitstraling en biedt ook nog eens bescherming.

Wire-O binding

Als je voor de wire-O binding kiest, dan gaat het om brochures drukken. Dit kan van 10 tot 186 pagina's. Ook kunnen we een transparant plastic voor- en achterkant meebinden, dit is de meest duurzame oplossing.


ringband canadian boundCanadian bound

Als echte special kunnen we brochures ook voorzien van een canadian bound. Een canadian bound is een bijzondere afwerking, omdat de wire-O namelijk half zichtbaar is aan de achterkant. Zo krijg je een omslag apart van het binnenwerk, waarbij de ringband grotendeels verborgen is. En bovenal, maakt het je brochures onzettend stevig!