Ontwerper in beeld: EVITAROZA

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Kunstenaar, ontwerper en illustrator EVITAROZA

Ken jij onze Plaatjesparade al? Hier delen we drukwerk van verschillende makers. Alle creaties vormen samen een bron van inspiratie. Des te leuker om te ontdekken wie er achter deze creaties zit. Vandaag interviewen we kunstenaar, illustrator en ontwerper Evita, ook wel EVITAROZA. Zij is gek op onze foliedruk!

Kan je ons vertellen wie je bent en hoe je bent begonnen als illustrator/ontwerper?

"Mijn naam is Evita. Onder mijn merknaam EVITAROZA maak ik kunst; ontwerp en illustreer ik producten die ik in mijn webshop verkoop. Ik maak veelal dromerige designs voor kleding, accessoires, schilderijen en prints voor aan de muur."

"Mijn hele leven heb ik al een passie voor tekenen en schilderen, maar ik dacht daar nooit mijn werk van te kunnen maken. Ik heb een opleiding tot visual designer gevolgd en ben daarna ook in dat vakgebied gaan werken. Toen ik ontdekte dat het toch mogelijk was om meer met kunst te doen, ben ik voor mijzelf begonnen. Nu combineer ik mijn interesses voor kunst en design, en ben ik een dik jaar fulltime kunstenaar/ontwerper."

Kaarten met foliedruk door Evitaroza

Hoe zou je jouw werk omschrijven?

"Mijn werk is dromerig, esthetisch, en misschien een klein beetje spiritueel. Mijn inspiratie haal ik uit de sterren en de maan, natuur, engelen, het menselijk lichaam. Maar ook uit de mysterieus- en schoonheid van deze wereld. Met mijn werk hoop ik anderen, al is het voor heel even, te laten wegdromen."

Kan je ons door je creatieve proces leiden?

"Ik krijg inspiratie door om mij heen te kijken, te lezen en bijvoorbeeld op Pinterest te zoeken. Als ik een idee heb, begin ik te schetsen op papier. De schets plaats ik samen met handige referentiefoto’s op mijn iPad, daarna schets ik digitaal verder."

"Soms blijft mijn werk digitaal en soms ga ik schilderen. Als ik klaar ben met een schilderij en voel dat mensen het aan hun muur zouden willen hangen, maak ik er een goede foto of scan van, die ik vervolgens als prints laat drukken."

Wat zijn je favoriete illustratie materialen/-technieken?

"De afwisseling tussen kunst maken met de hand en het digitaal illustreren is wat het voor mij zo leuk maakt. Als ik zou moeten kiezen dan schilder ik het liefst. Bij het schilderen werk ik met acrylverf en houd ik enorm van gouden en glanzende details. Dit laat ik ook graag terugkomen in drukwerk, door bijvoorbeeld voor parelmoer papier of goudfolie te kiezen."

Je zegt dat je al schildert en tekent sinds klein af aan. Kan je één van jouw eerste kunstwerken nog herinneren? Zo ja, wil je hier iets over vertellen?

"Aan het begin van mijn middelbare schooltijd begon ik met het maken van portretten. Met potlood tekende ik zwart-wit portretten aan de hand van foto's van beroemdheden. Daardoor heb ik een goede techniek ontwikkeld en heb ik geleerd dingen na te tekenen. Pas later heb ik echt meer een eigen stijl ontwikkeld (die ik nog steeds aan het ontdekken ben)."

Wat is jouw gouden tip voor beginnende ontwerpers/illustratoren/kunstenaars?

"Veel oefenen en experimenteren, dan ga je vanzelf de richting op die het dichtst bij jou ligt en waar je echt blij van wordt. En wees niet bang om je creaties te laten zien!"

Poster maankalender Evitaroza met gouden foliedruk

Jouw ontworpen maankalender met gouden foliedruk maakt op iedereen veel indruk. Kan je dit ontwerp en jouw keuzes voor het drukwerk verder toelichten?

"De maanfases en hun werking heb ik altijd al bijzonder gevonden. Ik besloot er meer over te leren en zo kwam de maankalender tot stand. Je leest erop hoe je gebruik maakt van de energie van de maanstanden. Om de kalender extra bijzonder te maken, heb ik gebruik gemaakt van goudfolie en de maantjes tot leven gebracht. Ook de sterren komen goed tot hun recht tegen de donkere achtergrond. Zo schittert de poster elke keer een beetje anders, net als de maan."

Wat is het leukste project dat je tot nu toe hebt gedaan?

"Ik werk altijd graag aan mijn eigen projecten, maar een voorbeeld van een project voor een ander, is het ontwerpen van een boekcover. Voor gedichtenbundel ‘Duizend stukjes liefde’ van Elmay Claassen ontwierp ik de voor- en achterkant van het boek. De opdracht sloot heel mooi aan bij mijn stijl, dus kon ik iets maken waar ik echt trots op ben."

Vertel ons vijf willekeurige feitjes over jezelf!

  1. "Ik houd van beschilderde plafonds, zoals in de Sixtijnse kapel. Daar haal ik ook inspiratie uit."
  2. "Daarom wil ik dolgraag een keer naar Rome."
  3. "Ik werk vanuit de woonkamer (eigenlijk heb ik ondertussen bijna de hele woonkamer geclaimd met al mijn spullen)."
  4. "Ik ben een kieskeurige zoetekauw. Ik eet veel snoepjes, maar houd niet van toetjes of taart."
  5. "En je kunt me wakker maken voor Italiaans eten; pasta, pizza, etc."

Je hebt je droom om fulltime artiest te zijn waargemaakt. Wat zou een droomproject zijn om aan te werken?

"Ik zou het heel gaaf vinden om ooit een eigen kaartendeck te ontwerpen. Tarotkaarten of affirmatie-kaarten (met folie, uiteraard). En het lijkt me ook heel gaaf om ooit - als ik wat verder ontwikkeld ben - een eigen expositie te organiseren."

Ben je geïnspireerd geraakt door Evita en nieuwsgierig geworden naar foliedruk? Je kiest bij PeterPrint nu uit 8 foliesoorten, waaronder goud en holografisch! Je leest er alles over in de blog over onze grootste foliedruk-update.