Wil je echt opvallen met je drukwerk? Probeer dan eens een toffe afwerking zoals stansen! Door te stansen kun je bijvoorbeeld ronde flyers drukken of een deurhanger. Maar een eigen vormpje is nog veel leuker natuurlijk. In principe is elke vorm mogelijk dus laat je creativiteit de vrije loop!

Wat is stansen?

Na het drukken gaan de drukvellen naar onze stansmachine. Als je een unieke vorm wilt dan laten we eerst een stansmes voor je maken. Dit is een heel ambachtelijk proces en daarom vaak nog al prijzig. Als het gaat om een product die al op onze website staat dan profiteer je ervan dat de vorm niet helemaal opnieuw gemaakt hoeft te worden. De stansvorm drukt de scherpe vorm in het papier, waarna het met hele kleine puntjes op een aantal delen vast blijft zitten aan het vel. Dit wordt uitgedrukt zodat je een perfect product ontvangt. Het restpapier recyclen we uiteraard keurig, wel zo fijn voor Moeder Aarde.

Hoe ziet gestanst drukwerk eruit?

Je hebt vast al een idee hoe het eruit ziet, maar hierbij een paar voorbeelden ter inspiratie:
Stans Stansvorm Stansen Stansen
Heb je vragen over het stansen van drukwerk, of wil je direct een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag.