Update HVO Offset: lekker wit en stevig

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

HVO Offset papier

Het merk dat we gebruiken voor ons ongestreken HVO Offset papier is vanaf 17 september veranderd. Er zijn een paar kleine verschillen ten opzichte van het oude merk. Je leest hier alle ins en outs over HVO Offset én de verschillen tussen het oude en nieuwe merk.

Wat is HVO Offset?

HVO Offset is een ongestreken papiersoort zonder een structuurtje. Het papier heeft een mooie matte uitstraling, ook na het drukken. De inkt wordt namelijk een beetje opgenomen in het papier. Hierdoor ogen de kleuren op het hoogwitte papier rustig en natuurlijk. Foto’s komen iets fletser uit dan bij gestreken papiersoorten. Ook is dit ongestreken papier goed beschrijfbaar of bestempelbaar. HVO Offset is bovendien FSC gecertificeerd, en is dus afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

HVO Offset kun je voor veel verschillende producten gebruiken, zoals het binnenwerk van magazines, maar ook voor het drukken van bijvoorbeeld posters en kaarten.

Wat zijn de verschillen tussen het oude en nieuwe merk?

Een belangrijke reden voor de papier-update is dat het merk voor ons, en dus ook voor jou, beter leverbaar is. Zo kun je altijd blijven drukken op HVO Offset. Daarnaast kun je hem bestellen op een nieuw grammage: 400 grams, lekker stevig! Perfect voor visitekaartjes of ansichtkaarten.

Qua uitstraling komt het nieuwe merk redelijk overeen met het oude merk. Alleen is de nieuwe variant een tikje witter. Hieronder op de foto zie je dat het verschil minimaal is, maar met een scherp oog zie je dat het nieuwe merk iets koeler is.

In welke papierdiktes kan je HVO Offset bestellen?

Vanaf 17 september is HVO Offset beschikbaar in de volgende zes grammages:

  • 90 grams (was eerst 100)
  • 120 grams
  • 170 grams (was eerst 160)
  • 250 grams
  • 350 grams (was eerst 340)
  • 400 grams (nieuw!)

Wil je de nieuwe HVO Offset graag in het echt zien, en de nieuwe papierdiktes voelen? Vraag dan hieronder gratis de samples aan. We sturen dan zo snel mogelijk een samplepakketje naar je op!

Papiersamples aanvragen

Herhaalbestellingen en opgeslagen producten

Als je een oude order opnieuw bestelt of een product van je 'Opgeslagen producten' bestelt die nog op 100, 160 of 340 grams HVO staat, dan zetten we dit in je winkelmandje automatisch om. 100 grams wordt dan 90 grams, 160 grams wordt 170 grams en 340 grams wordt 350 grams. Zo kun je deze handige functies gewoon blijven gebruiken!

Meer informatie

Heb je nog vragen over HVO Offset? Neem gerust contact met ons op! Ben je benieuwd naar alle papiersoorten? Neem eens een kijkje op onze papiersoorten pagina.