• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.
Maandag 18 november voeren we een grote update door van onze site. Tussen 17 en 21 uur kan je wat problemen ondervinden met het bestellen en kan onze site tijdelijk even offline zijn. Kom daarna snel terug om ons nieuwe design te bewonderen!

A5 Formaat

Een stuk papier op A5 formaat heeft de afmeting van 210 x 148 mm, oftewel 21 x 14,8 cm. Hoewel we in Nederland weinig met inches werken, zijn de afmetingen van een A5 formaat 8,3 x 5,8 inches. Het A5 formaat is erg populair en wordt zeer veel gebruikt voor het drukken van flyers, grote ansichtkaarten, folders en veel ander drukwerk. Hieronder een gemakkelijk overzicht van de afmetingen van een A5 in een tabel:


Papierformaat Lengte x breedte in millimeters Lengte x breedte in centimeters Lengte x breedte in inches
Hoe groot is het A5 formaat? 210 x 148 mm 21 x 14,8 cm 8,3 x 5,8 inches

Wat betekent de "A" in de verschillende papierformaten?

Het "A" formaat van papier komt uit het DIN formaat (Deutsches Institut für Normung). Het DIN formaat gaat uit van het principe dat de formaten van het papier verdubbelt of gehalveerd kunnen worden. Zo zijn 2 A4 vellen verticaal naast elkaar net zo groot als het eerstvolgende grotere vel-formaat, A3. Overigens is er bij het A5 formaat een uitzondering op deze regel. Een A4 is namelijk 21 x 29,7 cm, maar een A5 is, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, 14,8 x 21 cm. Net iets kleiner dan de helft dus.