Levertijd en verzending

We doen er alles aan om je drukwerk op tijd bij je te leveren. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staan we klaar om jouw designs perfect op papier te krijgen. Alles om jou te helpen met superkorte levertijden en prachtig drukwerk. Omdat we je drukwerk op maat voor je maken zijn we afhankelijk van veel factoren zoals machines, mensen en transportbedrijven. Daarom zijn we graag eerlijk over de levertijd en wat je van ons mag verwachten.

Levertijd

Als je een product berekent dan zie je onderin de verwachte leverdatum verschijnen. Deze verwachte leverdatum schuift automatisch op als je later bestelt. Ook als je het bestand later uploadt, dan wordt dit automatisch aangepast. Deze verwachte leverdatum halen we in de meeste gevallen gewoon, maar het is geen garantie. Machinestoringen of andere calamiteiten kunnen ervoor zorgen dat we je pakketje niet op tijd kunnen aanbieden bij het transportbedrijf, waardoor het niet op de verwachte leverdatum bij je binnenkomt. We checken elke ochtend of alle bestellingen verzonden zijn, als dat niet het geval is dan laten we je dit netjes even weten. Ook kunnen er vertragingen ontstaan bij de transportbedrijven tijdens de verzending. Daar hebben we helaas geen invloed op.

Verzending en ontvangst

De meeste pakketten versturen we met DHL Parcel. DHL bezorgt 98% van de pakketten op de dag nadat ze het bij ons ophalen (in Nederland). De verzending is voor jou gratis als je jouw pakket binnen Nederland, België en Duitsland laat bezorgen. We bezorgen je pakketten van maandag tot en met vrijdag. Standaard levert DHL niet op zaterdagen. Maar soms kan het zijn dat het transportbedrijf je pakketje omzet naar een particuliere route, waardoor dit alsnog op een zaterdag wordt aangeboden. De bezorger vraagt altijd om een handtekening voor ontvangst. Soms leveren ze het pakketje bij de buren af. Hier ontvang je als het goed is een briefje van in de brievenbus. Houd je track en trace dus goed in de gaten. Goed om te weten: we kunnen helaas geen opmerkingen/instructies meegeven aan de chauffeur!

Standaard- of ochtendlevering?

Bij het afrekenen kan je kiezen voor twee soorten verzending. Bij een standaardlevering wordt je pakketje afgeleverd gedurende de dag. Als je kiest voor een ochtendlevering dan wordt je pakketje in de ochtend bezorgd. Dit kost €10 extra. Deze optie versnelt de productie van je drukwerk niet, maar zorgt er alleen voor dat je pakketje op de leverdag in de ochtend wordt bezorgd in plaats van gedurende de hele dag.

Neutrale (blanco) verzending

Bij het afrekenen kan je de afzender op het pakketje kiezen. Als je het drukwerk vanaf PeterPrint direct naar een klant stuurt, dan kan je ervoor kiezen om het pakket neutraal zonder afzenderadres te versturen, blanco dus. Zo weet je klant niet dat het pakket niet direct van jou afkomstig is. Er zit ook geen factuur of pakbon in de doos. Dit is ook niet het geval als je voor PeterPrint als afzender kiest. Deze versturen wij namelijk altijd per mail.

Vertraging in verzending

Laat in de avond worden onze pakketten opgehaald en naar het sorteercentrum van het transportbedrijf gebracht. Hier komen tienduizenden pakketten samen die gesorteerd en verder verspreid worden. Ondanks dat DHL in 98% van de gevallen netjes op tijd je pakketje bezorgt, kan het incidenteel voorkomen dat je pakket niet op tijd of verkeerd gesorteerd wordt, en je pakketje niet op tijd bij de chauffeur in hun busje zit. In dit soort gevallen zal het pakketje een dag vertraging oplopen. Het pakket wordt dan later op de dag opnieuw gesorteerd en zal de volgende werkdag geleverd worden. Hier hebben we helaas geen invloed op, we kunnen dit proces dan ook niet versnellen. Je kan natuurlijk wel altijd even contact met ons opnemen, zodat we kunnen uitzoeken wat er precies aan de hand is.

Levering naar België, de Nederlandse Waddeneilanden en Duitsland

De levertijden die je op de website ziet gelden ook voor België. Let op dat DHL in bepaalde gevallen de verzending overdraagt naar Bpost. Hierdoor kan de verzending enkele werkdagen langer duren.

Op de Waddeneilanden kan je pakketje er een dagje langer over doen. Ook kan de ochtendlevering niet altijd gegarandeerd worden, aangezien onze transporteur dit vaak overdraagt aan een lokale bezorgdienst van het eiland zelf. In Duitsland doet je pakket er 1-2 werkdagen langer over.

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken