Toggle Nav
Op dit moment maken we de uploader een stukje peter. Daarom kun je nu even niet uploaden, probeer het later nog eens. Sorry!

Hoe werkt PeterPrint?

Bezig met laden...

Voordat wij voor je aan de slag kunnen, doorloop je een aantal stappen. Hieronder hebben we ze even op een rijtje voor je gezet. Wel zo handig!

1. Goed om te weten

PeterPrint is een online drukker die samen met jou alles uit je designs wil halen. We zijn er dan ook speciaal voor de creatieve professional. Al onze producten bestel je met je eigen unieke ontwerp. We hebben geen ontwerptool of standaard ontwerpen waar je uit kunt kiezen, en je zal dus altijd zelf een drukklaar PDF bestand aan moeten leveren. Geen probleem voor jou? Dan zijn we een perfecte match!

PeterPrint verfkwast

2. Kies je product

Van ansichtkaarten, visitekaartjes, posters tot menukaarten en stickervellen. Er is bij ons veel te kiezen! Allereerst kies je het product uit dat je wilt laten drukken. Alle producten van A tot Z vind je hier. Maatwerk nodig omdat jouw gewenste optie er niet bij staat? Neem vooral even contact op, dan kijken we wat er mogelijk is! Heb je eerst nog wat inspiratie nodig? Bekijk dan onze Plaatjesparade.

3. Vul je gewenste specificaties in

Selecteer jouw gewenste formaat en papiersoort in op de productpagina. Per product hebben we verschillende luxe afwerkingen om je drukwerk extra bijzonder te maken. In de calculator kun je per stap meer informatie vinden. Je kan hier ook heel makkelijk aangeven dat je meerdere ontwerpen in één keer wil bestellen, dat scheelt behoorlijk in de prijs! Onderaan kies je jouw oplage, en zie je meteen de prijs en verwachte leverdatum. Switch tussen de specificaties om gemakkelijk je opties te vergelijken. Twijfel je over wat je wilt? Bestel dan onze gratis Sample Box. Dan kun je de verschillende papiersoorten en afwerkingen zien en voelen.

Tip: check alvast de aanleverspecificaties van jouw product of afwerking. Zo ben je goed voorbereid.

4. Bestel en maak je account aan

Voeg je gekozen product toe aan je winkelmandje, en winkel nog even verder, of ga door naar afrekenen. Voor het afrekenen maak je een PeterPrint account aan. Zo kan je later de status van je bestellingen bekijken, je gegevens inzien en gemakkelijk vorige orders opnieuw bestellen. Schrijf je ook meteen in voor onze nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, zoals papier-updates!

5. Kies je verzendopties en betaal veilig

Nu kan het bestellen echt beginnen. Geef eerst je afleveradres op. Kies daarna voor onze gratis standaardlevering óf voor een ochtendlevering tegen extra betaling. Met deze laatste optie ontvang je je pakketje al aan het begin van de bezorgdag. Ook kan je ervoor kiezen om je pakketje neutraal te versturen, dan staat PeterPrint niet als afzender op het pakket. In de volgende stap kun je eventueel nog een apart factuuradres opgeven. Daarna betaal je met jouw favoriete betaalmethode. Wanneer de bestelling is gedaan, ontvang je een e-mail ter bevestiging met alle vervolgstappen. Je factuur ontvang je in een aparte mail. Je plaatst dus eerst je bestelling, en in de volgende stap upload je jouw bestanden.

6. Upload je bestanden

Voordat je begint met uploaden, vragen we je om eerst even de aanleverspecificaties voor jouw gekozen product of afwerking te checken. Hier leggen we uit hoe je jouw bestand moet aanleveren, ook voor speciale afwerkingen. Zo komt jouw ontwerp perfect op papier! Daarnaast kun je voor wat extra tips ons YouTube kanaal of onze blog bekijken. Jouw ontwerp upload je als pdf-bestand. We raden je daarom aan om alles op te maken in Illustrator of InDesign. De uploader geeft bij het uploaden ook meteen automatisch aan of er nog foutjes zijn. Handig toch?

PeterPrint upload

7. Wij controleren je bestanden persoonlijk

Nadat je bestand online is gecheckt, controleren wij je bestanden ook altijd nog even persoonlijk voor je. Als er technisch iets nog niet helemaal goed is dan krijgt je order de status ‘Fout in het drukbestand’. Ook ontvang je een mail van ons met de specifieke foutmeldingen. Je kunt je gecorrigeerde bestanden opnieuw uploaden. Zodra er geen foutjes meer zijn, sturen we je ontwerp meteen naar de productie. Hier krijg je ter bevestiging nog een mailtje van.

8. Hang lekker achterover en wacht op je pakketje!

Het is gelukt! Nu is het wachten geblazen. Wij gaan als de wiedeweerga aan de slag, zodat jij je drukwerk zo snel mogelijk in huis hebt. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een track & trace nummer. In het uitzonderlijke geval dat er iets met je pakketje gebeurt, zoals een vertraging met de post, nemen we persoonlijk contact met je op. Pakketje ontvangen en helemaal happy? Stuur dan wat foto’s naar ons op, zodat we jouw drukwerk aan anderen kunnen laten zien op onze Plaatjesparade. Of gebruik de hashtag #peterprint op Instagram! Je kan ons natuurlijk ook lekker old-school aanbevelen aan een vriend ;)

PEterPrint hangmat

Hopelijk hebben we je zo een goed beeld gegeven van ons bestelproces! Klaar om ervoor te gaan? Ontdek onze producten. We hopen snel iets voor je te mogen drukken! Handig: je kan via recente bestellingen elke order opnieuw bestellen.