Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

Glanzend laminaat

Drukwerk verstevigen van een extra beschermlaag, en ook meteen extra opvallen? Glanzend laminaat is dé afwerking om eruit te springen!

glanzend-laminaat

Wat is glanzend laminaat?

Glanzend laminaat is een afwerking waarmee je jouw drukwerk beschermt tegen krassen en vlekken. Hierdoor gaat het langer mee. En het heeft ook visuele voordelen. Door de prachtige glans reflecteert het licht in bepaalde hoeken op je drukwerk, waardoor het zelfs van een afstandje je blik vangt. Je drukwerk zal minder scheuren, vlekken of smetten én krijgt een kwalitatievere uitstraling.

Hoe werkt lamineren?

Bij het lamineren van je drukwerk voegen we een flinterdun, transparant folielaagje toe. Dit doen we na het bedrukken van je drukwerk. Je kan er voor kiezen om enkelzijdig of dubbelzijdig te lamineren.

Papiersoorten voor laminaat

We lamineren uitsluitend op gestreken papiersoorten, zoals MC of Sulfaatkarton. De reden hiervoor is dat laminaat op papier met een structuur niet goed plakt en er kunnen dan luchtbubbels ontstaan. Kies daarom een gestreken papiersoort als je jouw drukwerk wil voorzien van laminaat!

Meer weten over laminering van je drukwerk? Je leest het allemaal in deze blog. Of kijk de onderstaande video waarin Marjolein je alles uitlegt.