Papier en milieu

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Digitaal drukken is al een stuk milieuvriendelijker dan ouderwets drukken

Samen hebben wij al geplant sinds november 2019

We houden van papier. Van mensen. Van techniek. En natuurlijk ook van groeien. Maar al deze zaken mogen niet ten koste gaan van Moeder Natuur. Want we willen niet alleen zelf genieten van de mooie aarde waar we op leven. Dit moet ook mogelijk zijn voor vele generaties na ons. In onze zoektocht naar de beste papieren is een verantwoorde herkomst daarom altijd een vereiste. Ook houden we in onze drukprocessen rekening met het milieu. We vertellen je hier graag alles over.

Prachtige papiersoorten

We reizen stad en land af voor het beste papier. Alles om je creatieve mogelijkheden te geven die je designs perfect laten uitkomen. Dus of het nu gaat om ongestreken, glanzend of papier met een reliëf; we hebben het voor je. En natuurlijk denken we daarbij ook aan het milieu. Op enkele synthetische papiersoorten na, zoals Synaps en stickermateriaal, zijn al onze papiersoorten voorzien van het FSC-keurmerk, óf ze komen van een andere duurzame bron.

Op dit moment hebben we meer dan 20 verschillende papiersoorten voor je op voorraad liggen, vaak in meerdere diktes. Wil je ons papier online bekijken? Bekijk dan ons complete aanbod aan papiersoorten. Al deze soorten staan te springen om van jouw mooie design een perfect stukje drukwerk te maken. Ook voegen we regelmatig nieuwe papiersoorten toe aan ons huidige aanbod, omdat ze weer iets unieks hebben. Dus heb je een verzoekje, neem dan even contact met ons op. Dan kijken we of we jouw favoriet aan ons assortiment kunnen toevoegen.

Wil je het papier zelf zien, ruiken en voelen? Vraag dan gratis de Sample Box aan. Hierin zit ons Sampleboek met alle papiersoorten, verschillende diktes en afwerkingen. Want we kunnen er heel veel over vertellen, maar pas als je het in het echt ziet dan merk je hoe bijzonder papier kan zijn.

Duurzaam drukwerk

Door digitaal te drukken hebben we veel minder afval dan offset drukwerk. Dit komt doordat we geen drukplaten en chemicaliën hoeven te gebruiken. Bij offset drukken moet de drukpers daarnaast eerst nog op kleur komen, zodra de pers op kleur is zijn er vaak al 100 drukvellen verspild! Met onze productiemethode is het meteen bij het eerste vel raak, wat een enorm verschil maakt in papierverspilling!

Qua papier kiezen we alleen voor duurzame soorten die gerecycled zijn, een FSC-keurmerk hebben of zelfs soorten die van landbouwafval gemaakt zijn. Wil je meer weten over onze milieuvriendelijke papiersoorten en wat het FSC-keurmerk precies inhoudt? Bekijk dan hier onze YouTube video of lees onze blog over milieuvriendelijk papier.

Om Moeder Natuur nog een handje te helpen, planten we sinds 2019 extra bomen terug in samenwerking met Trees for All. Zo dragen we een steentje bij en wordt er op basis van het aantal bestellingen een boom geplant in Nederland, én eentje in het buitenland. Ook jij draagt met elke bestelling die je plaatst bij aan nog meer bomen voor Trees for All!