Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

Lijmen

Lijmen is één van onze drie bindingswijzen. Deze binding is het minst opvallend, want we lijmen hierbij in de rug, met een omslag eromheen. Zo krijg je een superstrak resultaat voor je softcover boeken, magazines, jaarverslagen en meer. Lijmen noemen we ook wel garenloos brocheren.

gelijmd-gebonden

Hoe gaat lijmen in zijn werk?

Eerst drukken en snijden we het binnenwerk als een stapel. Daarna wordt de omslag gedrukt, die we iets breder maken voor een extra stevige rug. Doordat we dit vier keer rillen sluit de omslag naadloos aan op het binnenwerk. Voor het lijmen gebruiken we PU lijm, zodat je brochure of magazine lekker stevig blijft.

Geniete producten bestellen

Je kan bij ons een gelijmd magazine of brochure bestellen vanaf 32 pagina's. Bij minder pagina's wordt de rug namelijk te dun voor een nette lijmbinding. Een klein nadeel van gelijmde magazines is dat ze niet helemaal vlak open blijven liggen. We adviseren ook altijd een laminaat voor de omslag te kiezen, zodat je magazine mooi blijft en langer meegaat!

Het ontwerpen van een gelijmd product is een professioneel klusje. De omslag maak je namelijk apart op, en je maakt deze op met de juiste rugdikte. Om je het wat makkelijker te maken hebben we de aanleverspecificaties voor geniete producten hieronder op een rijtje gezet:

Wil je meer weten over lijmen en onze andere bindingswijzen? Lees dan deze blog of kijk de onderstaande video!