Toggle Nav
Bezig met laden...

Welke soort binding kies je voor magazines en brochures?

Welke binding kies je voor een magazine of brochure

Ben je op zoek naar inspiratie om je magazine of brochure te drukken? Drukwerk vanaf 8 pagina’s wordt meestal gebonden tot een brochure of magazine. Afhankelijk van de toepassing, uitstraling en dikte heb je hierin verschillende mogelijkheden. We vertellen je alles over de manieren om je boekwerk te bundelen tot een professioneel en sprekend geheel!

Optie 1: Nietjes

Geniete magazines

De meest klassieke manier van afwerken is geniet gebrocheerd. In gewone-mensen-taal dus een geniet boekje genoemd. Meerdere vellen worden gebundeld, gevouwen en vervolgens voorzien van twee nietjes in de rug. Perfect voor een leuk boekwerk dat niet al te dik is. We nieten van 8 tot 60 pagina’s. Bij een geniet boekje moet je goed opletten dat deze niet te dik wordt. Als je redelijk veel pagina’s hebt dan is het slim om een dunne papiersoort voor het binnenwerk te kiezen omdat het anders wel erg bol gaat staan na het nieten. Dit geldt sowieso voor geniete boekjes op een klein formaat zoals een A6 formaat bijvoorbeeld. We kunnen op twee manieren nieten: gewone nietjes en oognieten. Gewone nietjes zijn gewoon nietjes. Oognieten zorgen ervoor dat je het boekje nog makkelijk in een ringband kunt opbergen. Lees hier meer over geniete magazines drukken.

Optie 2: Gelijmd gebonden

Gelijmde magazines

De klassieke manier voor het maken van een softcover gebonden boek. Het binnenwerk wordt als een stapel gedrukt en gesneden. Vervolgens wordt de omslag gedrukt, deze wordt een stukje breder gemaakt zodat er een extra rug ontstaat. Doordat we dit 4x rillen vouwt het omslag mooi om het binnenwerk heen. Maar voor het een echt gelijmd magazine is moet er natuurlijk nog gelijmd worden. Dit doen we PUR lijm zodat je boek lekker stevig blijft. Een gelijmd magazine is pas handig vanaf 32 pagina’s omdat bij minder pagina’s de rug te dun wordt om het mooi te lijmen. Een nadeel van een gelijmd magazine is dat het boekwerk niet vlak open blijft liggen. We raden je aan om altijd te kiezen voor een laminaat op de omslag. Op deze manier gaat je gelijmde magazine langer mee! Lees hier meer over gelijmde magazines drukken.

Optie 3: Wire-o gebrocheerd

Wire-o brochures

Wil je een brochure waarin veel geschreven wordt? Dan is een wire-o brochure de perfecte oplossing. Een wire-o binding wordt ook wel een spiraalbinding genoemd. Wire-o’s kunnen in principe al vanaf 8 pagina’s gebonden worden, al zien we vaak dat het 24 of meer pagina’s heeft. Doordat we verschillende diameters van spiraalbindingen hebben is het niet snel te veel pagina’s om te binden. Doordat het helemaal op maat kan qua formaat en dikte worden de boekjes voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Leuke invulboeken, informatiebrochures, boekwerken en werkboeken. Je kan kiezen uit verschillende kleuren voor de spiraal waardoor het altijd matcht met je uitstraling! Lees hier meer over wire-o brochures drukken.

Vragen?

Nu weet je alles over de bindingen die we aanbieden. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust.