Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

Mat laminaat

Wil je je drukwerk beschermen tegen krassen in de inkt, vlekken of smetten en het een mooie natuurlijke, matte uitstraling geven? Dan is mat laminaat de ideale afwerking!

mat-laminaat

Wat is mat laminaat?

Mat laminaat is een afwerking waarbij we een transparante, matte folie over je ontwerp aanbrengen. Hierdoor gaat je drukwerk niet alleen langer mee, maar creëer je een mooie matte uitstraling. Dit betekent dat je kleuren mooi zacht worden, waardoor het een neutraler geheel wordt. Wil je juist felle kleuren in je ontwerp? Dan is glanzend laminaat een goed alternatief!

Hoe werkt lamineren?

Mat lamineren houdt in dat we een dunne, matte folie op je drukwerk aanbrengen, waardoor het een matte uitstraling krijgt. Deze laag brengen we aan nadat we je prints hebben gedrukt. Laminaat beschermt de inkt tegen krassen, vlekken en smetten. Kies voor enkel- of dubbelzijdig laminaat voor de perfecte afwerking.

Papiersoorten voor laminaat

Onze laminering is beperkt tot gestreken papiersoorten, bijvoorbeeld MC en Sulfaatkarton. Laminaat en textuurpapier zijn geen goede combinatie vanwege mogelijke luchtinsluiting tussen het papier en het laminaat, waardoor het laminaat niet goed hecht en minder mooi oogt. Kies dus voor een gestreken papiersoort als je deze wil voorzien van laminaat!

Meer info over laminaat

Meer weten over laminering van je drukwerk? Je leest het allemaal in deze blog. Of kijk de onderstaande video waarin Marjolein je alles uitlegt.