Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

Ronde hoeken

Als je kiest voor rondhoeken krijgen alle hoekjes van je drukwerk mooie, afgeronde hoeken. Je kan kiezen uit een radius van 5 of 10 mm. Ronde hoeken geven een speels effect en zien we veel bij visitekaartjes, speelkaarten maar ook bij ansichtkaarten.

ronde-hoeken

Jouw drukwerk net iets leuker met rondhoeken

Met ronde hoeken geef je jouw drukwerk een unieke en speelse uitstraling. Het zachte, afgeronde ontwerp draagt bij aan een vriendelijk en toegankelijk beeld, wat jouw ontwerp net dat beetje extra geeft.

Ronde hoeken kunnen tegen een stootje

Een kaart, poster of flyer met ronde hoeken kan veel beter tegen een stootje dan eentje met rechte hoeken. Rechte hoeken deuken namelijk makkelijker in als ze vallen of ergens tegenaan stoten. Met ronde hoeken heb je nooit meer last van ezelsoortjes!

Aanleveren drukbestand voor rondhoeken

Als je kiest voor rondhoeken is het belangrijk dat je belangrijk dat je de belangrijkste elementen van je ontwerp niet te dicht bij de randen plaatst, zo voorkom je dat ze wegvallen in het eindresultaat. Het afronden doen we namelijk door de hoekjes te stansen. Ook is het van belang dat je het uiteindelijke drukbestand aanlevert met rechthoeken. Je leest er alles over in deze blog.