• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.

Drukwerk stansen doen we zo!

Wat is stansen?

Stansen is het uitsnijden van een speciale vorm in het papier. Dit wordt ook wel 'kappen' genoemd'. Dit gebeurt vaak door middel van het maken van een stansvorm. Deze vorm drukt de speciale vorm eigenlijk uit het papier. Dit gebeurt met een ouderwetse degel. Omdat het maken van een stansvorm erg duur is en veel tijd vergt zijn er inmiddels ook betere technieken die we gebruiken. Zo gebruiken we ook een contourstans machine. Dit is een klein mesje dat computergestuurd over het vel heengaat en de vorm uitsnijdt. Daarnaast gebruiken we voor sommige opdrachten een laserstans machine. Deze kan ook hele fijne objecten stansen. Nadeel van de laserstans is dat het niet bij alle papiersoorten mooi wordt omdat de randjes bij sommige soorten wat bruin worden.

Welke producten kan je stansen?

Wil je echt opvallen met je drukwerk? Door te stansen kun je bijvoorbeeld ronde flyers drukken of deurhangers. Maar een eigen vorm is nog veel leuker natuurlijk. In principe is elke vorm mogelijk dus laat je creativiteit de vrije loop! Voor een afwijkende vorm maken we graag even een prijsje op maat voor je.

Hoe werkt drukwerk stansen?

Na het drukken gaan de drukvellen naar onze stansmachine. Op basis van de specificaties kijken we met welke manier van stansen dit het beste kan gebeuren. Dus op een degel, de contourstans of laserstans. Deze snijdt je vorm uit het papier op een paar kleine puntjes na. Aan die puntjes, ook wel 'nikjes' genoemd blijft je vorm in het vel hangen zodat je vorm niet opeens door de drukkerij vliegt. We drukken je vorm uit en verpakken het netjes zodat we het kunnen versturen.

Hoe ziet gestanst drukwerk eruit?

Je hebt vast al een idee hoe gestanst drukwerk eruit ziet, maar hierbij een paar voorbeelden ter inspiratie:
Printjesdag Deurhanger Direct Mail Chocoladereep


Heb je vragen over het stansen van drukwerk, of wil je direct een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag.