Drukwerk stansen

Om drukwerk een unieke vorm te geven, kan je drukwerk laten stansen. Dit wordt ook wel contoursnijden genoemd. Hierbij snijden we je drukwerk in jouw gewenste vorm en maak je zo de mooiste creaties! Je drukwerk laten stansen kan bij ons door onze Illustrator of InDesign templates te gebruiken. Hierbij kan je bestaande stansvormen kiezen, of de stanslijnen zelf opmaken. Stansen kan op verschillende manieren. Bij PeterPrint maken we gebruik van de techniek laserstansen.

Wat is digitaal stansen?

Meer informatie over stansen

Met stansen kan je in plaats van rechthoekig drukwerk allerlei andere vormen bestellen. Hiermee creëer je de meest unieke kaarten, flyers, stickers… noem het maar op! Bij de traditionele techniek voor stansen moet er een stansvorm op maat worden gemaakt.

Maar bij digitaal stansen gaat het een stuk eenvoudiger en sneller. Hierbij gaat het stansen computergestuurd, waardoor er geen eenmalige stansvormen meer nodig zijn. Hierdoor is het voor jou ook een stuk voordeliger om gestanst drukwerk te maken!

Toon alle informatie

Hoe werkt digitaal stansen?

Digitaal stansen kan op twee manieren: contourstansen en laserstansen. Bij beide manieren gebeurt het snijden computergestuurd. Het verschil is dat contourstansen voor de wat grovere klusjes geschikt is, en laserstansen voor de fijnste lijntjes. Maar sinds de komst van onze nieuwe laserstansmachine bereiken we zowel snelheid als hoge precizie met laserstansen. Drukwerk stansen gaat nu supersnel! Bekijk voorbeelden in onze blog over het nieuwe stansen.

Om drukwerk te laten stansen, geef je in je bestand aan waar de machine moet snijden. Hoe je dit precies bestelt, leggen we hieronder uit.

De mogelijkheden voor stansvormen

Drukwerk laten stansen kan bij ons op drie verschillende manieren:

  1. Op basis van specificaties
  2. Op basis van templates
  3. Op maat stansen

Bij de eerste manier hoef je niets op te maken in je drukbestand. We stansen dan op basis van specificaties die je aangeeft in de calculator op de productpagina. Dus wil je bijvoorbeeld ronde hoeken? Dan geef je tijdens het bestellen van je drukwerk aan in welke radius je dit wil laten stansen (5 of 10 mm). Wij doen de rest. Je levert je drukwerk hierbij gewoon vierkant aan. Ook bij boorgaten voor een ringband, die je bij losbladig binnenwerk kan kiezen, stansen we rondjes op een standaardplek.

De tweede manier is het stansen op basis van onze templates. Wanneer je een van onze templates opent, zoals hangtags of die van een stickervel, zie je de stanslijnen al staan. Hierdoor is het een fluitje van een cent om je eigen stansontwerp op te maken. Let op: deze templates kan je alleen openen in de programma’s Illustrator en InDesign.

De laatste optie is het stansen op maat, dit is de meest ingewikkelde van de drie. Dit is eigenlijk alleen weggelegd voor professionele vormgevers of als je zin hebt in een uitdaging. Je geeft namelijk met een speciale steunkleur in je bestand aan waar wij moeten stansen. Je kan dit alleen opmaken in Adobe Illustrator en InDesign, omdat alleen hier de steunkleuren voor stansen beschikbaar zijn. Wil je stap voor stap bekijken hoe je dit doet? Bekijk dan onze videotutorial voor het opmaken van stansdrukwerk.

De kosten van drukwerk stansen

Het ene stansklusje is het andere niet. Daarom kunnen we helaas geen vaste prijs voor stansen aangeven. Maar gelukkig kan je bij ons heel handig je prijs berekenen in onze calculator. Deze vind je op de productpagina’s. Wil je bijvoorbeeld stickervellen bestellen? Dan ga je naar dit product en kies je jouw gewenste specificaties. Wanneer je deze allemaal hebt ingevuld, verschijnen onderaan de prijs én verwachte levertijd van je stickervellen.

Hoe bestel ik gestanst drukwerk?

Klik op een van de producten op deze pagina om je gewenste drukwerk te bestellen. Voor sommige producten hebben we templates beschikbaar, zoals hangtags, deurhangers, tafelkaarten, stickervellen, presentatiemappen en verschillende vormen van kaarten, stickers, flyers & visitekaartjes. Staat jouw stansdrukwerk er niet bij? Neem dan gewoon contact met ons op om samen naar de stansmogelijkheden te kijken.

Een proefdruk van gestanst drukwerk bestellen

Wanneer je gebruikmaakt van een van onze templates, kan je ervan uitgaan dat het drukken van deze producten helemaal in orde komt. We hebben deze stansvormen namelijk uitvoerig getest.

Wanneer je twijfelt over de papiersoort kan je ons Sampleboek bestellen. Zo weet je zeker dat je de juiste papiersoort kiest voor jouw drukwerk.

Toch eerst een proefdruk bestellen van je gestanste drukwerk? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Bij het bestellen van je product kan je aangeven dat je alleen een proefdruk wil bestellen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Heb je vragen? Neem gerust contact op met ons!

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken