• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.

Drukwerk vouwen op vijf manieren

Een gevouwen folder is perfect als je veel informatie in een handzaam formaat kwijt wilt. Maar welke soorten vouwen zijn er allemaal? Je hebt de keuze tussen 4, 6 en soms 8 pagina’s, daarbij wordt altijd gekeken naar het aantal pagina’s na het vouwen. We laten je de verschillen zien tussen alle vouwwijzen die we online aanbieden:

Enkele vouw

1. Enkele vouw

De meest gebruikte vouw is natuurlijk de enkele vouw. We brengen een rillijn standaard verticaal in het midden aan. Natuurlijk kan dit ook op een andere positie, zoals jij het wenst! Wil je graag een tentkaart? Dan draai je je ontwerp een kwartslag, zodat de vouw uiteindelijk aan de bovenkant komt!

Wikkelvouw

2. Wikkelvouw

De wikkelvouw is een van de meest gekozen manieren om folders te vouwen. Bij deze manier van vouwen wordt er één flap naar binnen gevouwen waarna de andere flap eroverheen gevouwen wordt. Het gedeelte dat als eerste naar binnen wordt gevouwen is altijd iets minder breed (3 mm) dan de andere twee delen omdat de folder anders niet goed dicht zou gaan.

Zig-zag vouw

3. Zig-zag vouw

Ook de zig-zagvouw is erg populair! Hierbij zijn alle flappen even breed en wordt het gevouwen als een soort harmonica.

Luikvouw

4. Luikvouw

Een luikvouw is een leuke manier om iets aparts te doen en wordt veel gebruikt voor ansichtkaarten. Hierbij worden twee flappen naar elkaar toegevouwen waarbij ze elkaar in het midden nét niet raken. Je kunt het eigenlijk zien als twee luiken voor een raampje die je openklapt!

Kruisslagvouw

5. Kruisslagvouw

Zo maak je van iets groots iets handzaams! Zoals de naam al aangeeft wordt er in een soort kruis gevouwen. Hierbij zit de tweede vouw dwars op de eerste vouw, waardoor je eigenlijk een kwart van het ongevouwen formaat overhoudt. Zo kun je bij het drukken van posters kiezen voor kruisslag vouwen van A2 naar A4 of van A3 naar A5. Handig als je bijvoorbeeld programmaboekjes wil laten drukken of een plattegrond.


Custom vouw

Natuurlijk denken we ook graag buiten het boekje. Schroom daarom ook niet om je creativiteit de vrije loop te laten. Wil je bijvoorbeeld vaker dan 2x gevouwen, een apart formaat of iets anders geks? Stuur je idee naar info@peterprint.nl. met de exacte specificaties zodat we kunnen kijken of het technisch mogelijk is en wat de prijs ervan is.