Toggle Nav
Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Gestanst drukwerk op maat

Drukwerk op maat stansen snijden

Stansen is een leuke afwerking waarmee je drukwerk een unieke vorm geeft. De vorm wordt er als het ware uitgesneden. Hiervoor gebruiken we hypermoderne computergestuurde technieken, afhankelijk van papiersoort en oplage. Zo kunnen we contourstansen en laserstansen. Lees hier meer over in onze algemene blog over het stansen van drukwerk, of bekijk de onderstaande video over stansen. In deze blog geven we je een handig stappenplan als je gestanst drukwerk op maat wil laten drukken.

Stappenplan voor drukwerk met eigen stansvorm

Stansen kun je op ontzettend veel manieren toepassen. In onze webshop zijn er een aantal producten die standaard gestanst zijn en waarvoor we handige templates hebben:

Maar doordat we gebruik maken van digitale technieken zoals contourstansen en laserstansen is het ook mogelijk om op maat je eigen vorm te laten drukken en stansen! Kijk bijvoorbeeld op onze Plaatjesparade voor voorbeelden van gestanst drukwerk. Om je drukwerk te stansen verwerken hebben we de stansvorm op een specifieke manier van je nodig. Wij zetten dit dan als maatproduct voor je klaar in je account zodat je het product volgens jouw specificaties kunt bestellen. Klinkt ingewikkeld? We hebben het makkelijker voor je gemaakt met het stappenplan hieronder:

Stap 1: Vraag je maatofferte aan

Stuur ons per mail even je exacte specificaties door van wat je wilt bestellen. Dus formaat, papiersoort, bedrukking, afwerkingen en oplage etc., wees zo uitgebreid mogelijk zodat we je prijs goed kunnen berekenen. Voeg ook even een voorbeeldje bij van hoe de stansvorm er ongeveer uit komt te zien. Op basis hiervan gaan we de prijs berekenen, en zetten we in je account het maatproduct klaar. Hierna kan je deze gewoon online bestellen zoals je gewend bent!

Drukwerk-stansen-PeterPrint Direct Mail

Stap 2: De stansvorm en je ontwerp maken

Maak je bestanden op volgens onze aanleverspecificaties voor gestanst drukwerk. Het is heel belangrijk dat je deze specificaties volgt. Omdat onze stansmachines computergestuurd werken, moet je bestand namelijk perfect kloppen. Om je op weg te helpen hebben we handige tutorials voor je gemaakt over het opmaken van stans- en rillijnen in InDesign of Illustrator

Stap 3: Bestellen en uploaden

Het maatproduct dat we in je winkelmandje hebben klaargezet kan je bestellen. Vervolgens upload je het bestand. De stanslijnen zal je bij het drukken niet zien; die drukken we namelijk niet mee, maar gebruiken we puur voor de stansmachines.

Vragen?

Dus, wil je met me stansen? ;) Als je nog vragen hebt over stansen of iets anders, dan kan je altijd even contact met ons opnemen!