Liggende kaarten staand aanleveren

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Liggende kaarten staand aanleveren

Als je voordelig een kaartenset wil laten drukken met zowel liggende als staande kaarten, kun je deze samenbundelen. Zo kan je een kaartenset met meerdere ontwerpen in één keer bestellen. Dit werkt heel handig, maar let wel even op. Het is hierbij belangrijk dat de rotatie en oriëntatie van de kaarten gelijk aan elkaar zijn. Je wil namelijk niet dat de achterkant op zijn kop komt te staan! Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de rotatie op de juiste manier instelt. We leggen je graag uit hoe je dit doet in deze blog, of video hieronder.

Hoe lever je een kaartenset goed aan?

Als je kaartenset primair staand is (dus de meeste kaarten zijn staand), lever je een liggende kaart ook staand aan. Dit doe je als volgt: zorg je ervoor dat de achterkant 180 graden gedraaid wordt ten opzichte van de voorkant. Dit ziet er zo uit:

Aanleveren staande kaart

Een handig ezelsbruggetje is: wanneer je de voor- en achterkant naast elkaar legt, kun je ze als het ware tegen elkaar dichtklappen. 

Als je een staande kaart liggend aanlevert (omdat de rest van je kaartenset liggend is), geldt precies hetzelfde. De achterkant moet dus ook 180 graden gedraaid worden ten opzichte van de voorkant. Dit komt er zo uit te zien:

Aanleveren liggende kaart

Nu weet je hoe liggende kaarten staand of staande kaarten liggend juist aanlevert. Ook handig om te weten bij speelkaarten bedrukken. We controleren zelf ook altijd de rotatie, voordat we het naar de drukpers sturen. Mocht het toch niet helemaal kloppen, dan krijg je altijd de kans om het aan te passen. Toch handig dat je het nu alvast weet!

Heb je trouwens losse kaartbestanden en wil je deze tegelijkertijd als kaartenset of met meerdere ontwerpen drukken? Lees dan even onze blog waarin we uitleggen hoe je PDF-bestanden samenvoegt.

Meer informatie

Heb je toch nog vragen over hoe het precies zit, of kom je er misschien nog niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je natuurlijk graag!