Creatieve folders en kaarten: rillen op maat

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Rillen op maat

Ben je op zoek naar een unieke folder of kaart? Wil je iets anders dan standaard? Bestel dan drukwerk met rillijnen op maat. Dit is iets anders dan de gebruikelijke vouwlijnen in het midden van het drukbestand, of een luikvouw. Voor een aantal producten kan je nu extra bijzondere ontwerpen maken met afwijkende vouwlijnen. De plek waar deze komen, geef je zelf aan. Voeg op deze manier tussen de 1 en 7 rillijnen op maat toe aan je drukwerk. Dus geef je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met rillen op maat!

Wat is rillen op maat?

Met rillen op maat kun je afwijkende vouwlijnen opnemen in je ontwerp. Waar je nu bijvoorbeeld kiest voor luikvouw kaarten of kaarten met een standaard vouwlijn in het midden, kun je die nu op een of meerdere andere plekken laten rillen. Zo krijg je afwijkende vouwlijnen, waarmee een wereld van mogelijkheden wordt geopend. Begint je creativiteit al te borrelen?

luikvouw afwijkende rillijn kaart afwijkende rillijn

Rillen op maat is beschikbaar voor de volgende producten:

Rillen op maat is mogelijk voor kaarten en folders. Omdat het een uniek product betreft bestel je kaarten of folders met afwijkende rillijnen niet via de standaard productpagina’s, maar via de volgende:

Hoe maak ik een bestand op met een afwijkende rillijn?

Maak je ontwerp op in een professioneel ontwerpprogramma zoals InDesign. Hier kun je namelijk afloop toevoegen en onze aanbevolen drukinstelling pdf-x1a-2001 kiezen. Om je bestand met rillijnen op te maken, hoef je geen speciale steunkleuren te gebruiken (zoals bij stansen). Je ontwerpt gewoon een drukbestand zoals je normaal zou opmaken, maar levert hiernaast ook een instructiebestand aan. In het instructiebestand geef je de plek van de rillijnen aan met een opvallende kleur.

Lees vooral de aanleverspecificaties nog even rustig door: Aanleverspecificaties rillen op maat.

Om zo exact mogelijk je rillijnen aan te geven, kan je werken met de liniaal in InDesign, en maak je bijvoorbeeld gebruik van hulplijnen. Zo weet je precies hoe je ontwerp straks uitkomt met de rillijnen in het drukwerk.

Kom maar op met je creaties!

Wij van PeterPrint willen de wereld een beetje mooier maken met drukwerk. We hopen je te inspireren en vooral de tools en handvatten te bieden om zo mooi mogelijke dingen te maken. Met rillen op maat komt er een wereld aan mogelijkheden vrij voor folders en kaarten. Wat voor creatie maak jij?

Heb je hulp nodig bij het bestellen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!