Welke Wire-O ringmaat moet je kiezen?

Ga je een Wire-O brochure, magazine of kalender bestellen? Dan kan je soms de keuze krijgen uit twee ringmaten. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet 1, 2, 3 weet welke maat je moet kiezen en daarom leggen we het graag even voor je uit.

Vera Willems
3 minutes

Ga je een Wire-O brochure, magazine of kalender bestellen? Dan kan je soms de keuze krijgen uit twee ringmaten. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet 1, 2, 3 weet welke maat je moet kiezen en daarom leggen we het graag even voor je uit.

Wat is een Wire-O binding?

Allereerst leggen we kort even uit wat een Wire-O binding is. Wire-O is een bindingswijze voor onze producten brochures, magazines, jaarkalenders en kalenders, die ook wel een spiraalbinding wordt genoemd. In de stapel drukwerk ponsen we gaatjes, waar vervolgens de spiraalvormige metalen draad doorheen komt om het drukwerk te brocheren. Omdat we verschillende diameters van spiraalbindingen hebben, is er altijd een geschikte maat voor jouw boekwerk. Je drukt bij ons met een Wire-O binding tot maximaal 262 pagina’s. Je kan trouwens ook je eigen kleur spiraal kiezen: wit, zwart of zilver.

Welke maat moet je kiezen?

Afhankelijk van de dikte van je binnenwerk zal onze calculator voor je uitrekenen welke van de vele Wire-O ringmaten het beste past. Er zijn namelijk meer dan 10 maten beschikbaar! Meestal zal de calculator één optie geven, maar het kan ook voorkomen dat er op basis van jouw geselecteerde specificaties soms twee ringmaten goed zouden passen. Dit is de standaardmaat, plus een extra grote maat. Welke ringmaat moet je nu kiezen? We leggen je het uit aan de hand van een voorbeeld.

Stel je krijgt 2 opties: maat 10 (16mm diameter) of maat 12 (19mm diameter). Dit betekent dat je kan kiezen uit een Wire-O binding met een diameter van 16mm of een van 19mm. Beide opties zijn dus mogelijk voor jouw drukwerk, maar bij de grotere variant zal de Wire-O binding wat ruimer zijn. Het hangt dus af van jouw gebruiksdoel welke grootte het best is. Wil je een zo plat mogelijk boekwerk? Kies dan de kleinere. Wil je een binding waar je boekwerk wat losser in zit? Kies dan de grotere optie. De grotere optie is bijvoorbeeld handiger als je nog creatief aan de slag gaat met knip- en plakwerk.

Extra tip

Je kan even een liniaal erbij pakken en de diameter die de calculator aangeeft aflezen. Zo weet je op de millipeter nauwkeurig hoe hoog jouw spiraalbinding wordt. Dit is ook handig als je dezelfde ringmaat van al eerder besteld Wire-O drukwerk wil. Meet dan even de Wire-O ring op met een liniaaltje, zoals hieronder. Zo weet je zeker dat je nu dezelfde grootte selecteert.Opgeslagen producten en herhaalbestelling

We hebben deze nieuwe optie voor Wire-O drukwerk sinds 14 januari 2022 toegevoegd. Daarom zal de webshop als je een bestelling magazines of brochures van vóór deze tijd opnieuw wilt bestellen (vanuit je dashboard), nog even vragen welke Wire-O maat je wil hebben. Helaas moet je het drukbestand na het bestellen dan nog wel even opnieuw uploaden. Ook Wire-O kalenders, magazines en brochures in je 'Opgeslagen producten' moet je eerst even wijzigen voor je ze kan bestellen. Dit is gelukkig een paar drukken op de knop! Vanaf dan staat het in de toekomst altijd goed, ook voor herhaalbestellingen.

Vragen?

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op!

Over de auteur

A photo of Vera Willems
Vera Willems

Vera werkt als marketeer bij PeterPrint. Met haar voorliefde voor design en papier is werken bij PeterPrint een schot in de roos. Inmiddels maakt ze al zo'n vier jaar inspirerende drukwerkcontent, van blogs tot social media. Haar favoriete papiersoort is VoorBIJ papier: uniek en duurzaam.

Meer over Vera
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken