Drukwerk binden & brocheren

Wil je een brochure, magazine, boek, notitieblok of kalender laten drukken? Wat deze soorten drukwerk met elkaar gemeen hebben is dat ze gebonden zijn. Drukwerk kan je laten binden en brocheren door ze aan elkaar te lijmen, nieten of met een spiraal aan elkaar te bevestigen. Hieronder vind je alle soorten gebonden drukwerk die we bij PeterPrint aanbieden.

Wat is binden en brocheren?

Meer informatie over binden en brocheren

Als drukwerk gebonden moet worden, dan binden of brocheren we je drukwerk. Binden en brocheren betekent eigenlijk hetzelfde. Bij beide maken we de omslag vast aan het binnenwerk, zodat er een boekje ontstaat.

Dit kan op verschillende manieren, elk met een heel ander resultaat.

Toon alle informatie

Hoe werkt het binden en brocheren van drukwerk?

Binden en brocheren kan op verschillende manieren. Zo heb je de keuze uit lijmen, nieten of een Wire-O binding.

Bij gelijmd drukwerk lijmen we het binnenwerk (binnenste pagina’s) aan de omslag vast. Dit wordt ook wel garenloos binden genoemd. Doordat we om het binnenwerk een omslag heen lijmen, ontstaat er een mooie, rechte rug. De rugdikte van je magazine, brochure of boek wordt bepaald door het aantal pagina’s van je binnenwerk. De rugdikte hoef je gelukkig niet zelf te berekenen: dat doen wij automatisch voor je bij het bestellen van je gelijmde brochure.

Dan kunnen we je drukwerk ook nog nieten. Geniete boekjes maken wij door de losse vellen opengeslagen te nieten, precies in het midden. Je kan je voorstellen dat nieten maar tot een beperkt aantal pagina’s mogelijk is. Bij een te dikke stapel komen er namelijk geen nietjes meer doorheen. Daarom is het maximaal aantal pagina’s 60. Hiermee kan je je magazine of brochure in een ringbandmap opbergen.

Als laatste: de Wire-O binding, ook wel spiraalbinding genoemd. Die maken we door na het drukken de vellen in stapels te ponsen. Zo ontstaan er kleine gaatjes langs de zijkant. Vervolgens halen we hier de spiraalband doorheen, en een machine sluit de spiraalbinding af. Er zijn verschillende diameters van spiraalbindingen, waardoor er vrijwel geen maximum zit aan het aantal pagina’s.

Ook bij kalenders maken we gebruik van een spiraalbinding. Hier voegen we nog een ophanghaakje aan toe, zodat je de kalender makkelijk aan de muur kan hangen.

Een geval apart zijn de notitieblokken. Een notitieblok heeft geen omslag, maar bestaat uit een stapel papier die we aan één kant vastlijmen. Op die manier kan je gemakkelijk een blaadje afscheuren. Aan de achterkant zit een kartonnetje voor de stevigheid.

Welk drukwerk kan ik laten binden en brocheren?

Je kan onder andere kiezen voor magazines, brochures of softcover boeken. Magazines en brochures zijn bij PeterPrint verzamelnamen voor alles met een gelijmde, geniete of Wire-O binding. Dus of je nu een notitieboek, softcover boek of jaarverslag gaat drukken, je kan deze allemaal als magazine of brochure drukken. Ook kan je kalenders of notitieblokken laten drukken.

Andere afwerkingen voor drukwerk

Naast het binden en brocheren van drukwerk, kunnen we je drukwerk ook vouwen, rillen, of ongevouwen aanleveren. Vouwen doen we onder andere bij folders en menukaarten. Rillen is een manier om dik papier beter te kunnen vouwen. Lees hier alles over vouwen en rillen.

Wil je je drukwerk liever zelf inbinden? Dan kan je losbladig binnenwerk bestellen met eventueel boorgaten erin.

Gebonden of gebrocheerd drukwerk bestellen bij PeterPrint

Drukwerk dat gebonden moet worden, bestel je bij ons als magazine of brochure. Hierbij heb je de keuze uit de drie verschillende bindingen. Vervolgens kies je het formaat, waarbij je zelfs je eigen formaat kan invullen. Het minimale en maximale formaat verschilt per soort binding. Kies vervolgens het aantal pagina’s. Ook hier zijn de opties afhankelijk van de bindingswijze. Bij het kiezen van de papiersoort en papierdikte kan je verschillende opties kiezen voor het binnenwerk en de omslag. Bij de Wire-O binding kies je ook nog een Wire-O kleur en mogelijk moet je nog een diameter van de spiraal kiezen. Ten slotte kies je of je de omslag nog wil lamineren voor een omslag die langer meegaat.

Bij PeterPrint bereken je bij het bestellen ook gelijk je prijs en de verwachte levertijd. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent! Heb je vragen? Neem gerust contact op met ons!

Wil je meer weten over onze bindingen voor magazines en brochures? Lees dan onze blog.

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken