Alles over personaliseren van drukwerk

Wil je dat er op jouw drukwerk verschillende namen staan? Of op ieder item een unieke code? Laat je drukwerk dan personaliseren. Hiermee kun je op een ieder exemplaar andere tekens laten drukken. Lees snel verder!

Vera Willems
2 minutes

Wat betekent personaliseren van drukwerk?

Personaliseren is het toevoegen van specifiek op de ontvanger gerichte informatie. Bij drukwerk is dit het uniek meedrukken van gegevens die op elk vel verschillen. Denk bijvoorbeeld aan een direct mailing kaart waarbij de adresgegevens en aanhef van de ontvanger worden meegedrukt of een entreekaart met unieke nummering per kaartje. Door te personaliseren verhoog je de respons en aandacht. Als je een kaart ontvangt met als aanhef 'Beste meneer/mevrouw' en dit vergelijkt met 'Hoi Peter' dan kan je wel nagaan dat de kaart met een persoonlijke titel toch meer aanspreekt!

Welke producten kan ik personaliseren?

Veel van onze producten kun je laten personaliseren. Personaliseren wil zeggen dat ieder item unieke tekens bevat. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Persoonlijke postkaarten met daarop namen van de ontvangers
  • Flyers of bedankkaarten met unieke kortingscodes
  • Entreekaarten of tickets met daarop een unieke nummering
  • Een direct mail naar al je vaste klanten met NAW gegevens en een unieke aanhef. Deze optie vind je via ons productmenu (op dit moment helaas alleen mogelijk in Nederland)

Hoe bestel je gepersonaliseerd drukwerk?

Je kan je drukwerk personaliseren door dit aan te geven bij het berekenen van je product (onder het kopje 'Extra opties'. Personalisatie kan bijvoorbeeld bij het drukken van flyers en kaarten. Maar ook bij het drukken van certificaten en bedankkaarten drukken is personalisatie populair.

Hoe lever je personaliseren aan?

Wanneer je besteld hebt, stuur je ons een mail met daarin het volgende:

  1. Een voorbeeldbestand (PDF) waarin je personalisatie duidelijk staat aangegeven
  2. Een Excel bestand met daarin de gegevens die je wilt laten personaliseren. Dus bijvoorbeeld een lijst met alle namen of kortingscodes die je wil laten drukken
  3. Je lettertype bestand(en)

Dit is slechts een korte beschrijving van personalisatie. Voor de exacte aanleverspecificaties en stappen, lees de volgende handleiding goed door:

Aanleverspecificaties personalisering

Hulp nodig?

Heb je vragen over het personaliseren van drukwerk? Of kom je er niet helemaal uit bij het aanleveren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Over de auteur

A photo of Vera Willems
Vera Willems

Vera werkt als marketeer bij PeterPrint. Met haar voorliefde voor design en papier is werken bij PeterPrint een schot in de roos. Inmiddels maakt ze al zo'n vier jaar inspirerende drukwerkcontent, van blogs tot social media. Haar favoriete papiersoort is VoorBIJ papier: uniek en duurzaam.

Meer over Vera
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken