BioTop wordt BioPuur

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

BioTop en BioPuur papiersoorten

Ben jij een echte BioTop fan? Dan is het goed om te weten dat we langzaamaan van merk veranderen. Dezelfde uitstraling en eigenschappen, maar dan met een nieuwe naam. BioTop wordt BioPuur! We leggen graag uit waarom BioTop plaatsmaakt voor BioPuur en wat je kunt verwachten van deze nieuwe toevoeging aan ons assortiment.

Waarom gaat BioTop uit het assortiment?

BioTop is altijd een van onze favoriete papiersoorten geweest. Met zijn lichte crèmekleur en duurzame afkomst, is dit een prachtige papiersoort die vrijwel bij elk ontwerp past. Waarom nemen we dan toch afscheid van dit geliefde papier? 

Het eerlijke antwoord is dat BioTop qua prijs niet meer in het plaatje past. In aanschaf is BioTop erg prijzig geworden, en valt het uit de toon in vergelijking met andere gelijksoortige papiersoorten. De nieuwe prijzen zouden veel hogere kosten voor ons en voor jou als klant betekenen. Dit willen we voorkomen. 

Ook bij de meest kwalitatieve papiersoorten willen wij onze prijzen zo laag mogelijk houden. Zo blijft drukwerk namelijk betaalbaar voor iedereen. We zijn altijd op zoek naar de beste balans hierin. Toen we een gelijkwaardige, voordeligere vervanger voor BioTop vonden, werd het tijd om de overstap te maken.

Wat is de vervanger voor BioTop?

Onze nieuwkomer heet BioPuur. Dit ongestreken papier is ook crèmekleur en heeft dezelfde warme uitstraling als BioTop. Alleen een heel scherp oog zal kleine verschillen kunnen ontdekken. BioPuur voelt fijn aan en is ook nog eens FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Een verantwoorde keuze voor het milieu, dus!

Het fijne aan BioPuur is dat deze veel voordeliger is om aan te schaffen en daar profiteer jij ook van! 

Vergelijk BioTop en BioPuur met elkaar:

BioTop en BioPuur

BioPuur is beschikbaar in bijna dezelfde papiergewichten als BioTop: 

  • 90 grams
  • 120 grams
  • 170 grams (in plaats van 160 grams)
  • 250 grams
  • 300 grams

Wanneer vervangen we BioTop?

BioPuur is al in gebruik, maar we zullen onze resterende voorraad van BioTop nog wel gebruiken. Het kan dus gebeuren dat je nog een 300 grams variant van BioTop ontvangt, terwijl de 120 grams variant al is overgestapt naar BioPuur. BioPuur is bijna niet te onderscheiden van BioTop dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je ontwerpen anders zullen uitkomen op dit papier. We kiezen voor deze overgang omdat we geen papier willen weggooien om verspilling en milieubelasting tegen te gaan. In de bestelomgeving hebben we de papiersoorten al samengevoegd onder BioPuur. Je ziet dus geen BioTop meer staan, maar het kan zijn dat je deze nog wel ontvangt. We zijn er vrijwel zeker van dat je geen verschil zal merken!

Meer weten over BioPuur

Meer weten over BioPuur? Lees alles over deze nieuwe papiersoort op haar eigen pagina: BioPuur. Of vraag gelijk een sample aan via deze link.