Toggle Nav
Bezig met laden...

Spot-UV lak: Glanzende afwerking voor je drukwerk

Spot-UV lak glanzend

Wat is Spot-UV lak?

Spot-UV lak is een glanzende laklaag die op bepaalde onderdelen van het drukwerk worden aangebracht. Dit wordt ook wel spotlakken of spotvernis genoemd. Doordat de lak alleen op bepaalde delen van je ontwerp wordt aangebracht, kan je bijvoorbeeld een logo er extra uit laten springen. Dit gebeurde altijd door middel van ouderwetse zeefdruk waarvoor eerst een zeef gemaakt moest worden waardoor de startkosten al erg hoog zijn. Wij werken inmiddels met een digitale manier van Spot-UV lakken waardoor de startkosten veel lager zijn. Deze luxe afwerking voor drukwerk is een subtiele manier om je drukwerk extra te laten shinen! Lees in deze blog alles wat je moet weten over Spot-UV lak of bekijk de onderstaande video.

Hoe werkt Spot-UV lak?

De oorspronkelijke manier van Spot-UV lakken is door middel van zeefdruk. Daarvoor wordt een zeef gemaakt, die ervoor zorgt dat alleen de delen die je glanzend wilt hebben ook worden voorzien van die laklaag. Wij werken met een digitale manier van Spot-UV lakken. Hierbij wordt je drukwerk eerst in fullcolour gedrukt op onze drukpersen. Voor gestreken soorten raden we je aan om het drukwerk te voorzien van mat laminaat, zo wordt het contrast tussen glanzend en mat heel mooi. We bieden ook Spot-UV lak op ongestreken papier aan, dit kan op onze papiersoort King HVO. Deze is ongestreken en dus al ruw van zichzelf. Lamineren is niet nodig en niet mooi. Na het eventueel lamineren gaan de gedrukte vellen naar de Spot-UV machine, deze is digitaal aangestuurd en heeft dus geen zeef of vorm nodig; de lak komt alleen daar waar jij het hebt ontworpen. Vervolgens wordt je product verder afgewerkt en ingepakt.

Spot-UV lak drukken bij PeterPrint

Ben je helemaal enthousiast geraakt, en wil je zo snel mogelijk een product bestellen met Spot-UV lak? Kies snel uit de producten hieronder:

Welke papiersoorten?

Spot-UV lak kunnen we drukken op een aantal verschillende papiersoorten: 3 gestreken papiersoorten en 1 ongestreken. Je kunt kiezen uit MC mat, enkelzijdig -en dubbelzijdig gestreken sulfaatkarton, en de ongestreken King HVO. De gestreken papiersoorten lamineren wij mat als je Spot-UV lak laat drukken, zodat er een mooi contrast ontstaat tussen het papier en de lak. Wanneer je kiest voor King HVO in combinatie met Spot-UV lak krijg je een zeer uniek effect, ideaal om op te vallen. King HVO kan niet gelamineerd worden omdat het een ongestreken papiersoort is.

Spot-UV lak gestreken papier Spot-UV lak ongestreken papier

Samples aanvragen

Wil je deze unieke afwerking eerst in het echt bewonderen? Vraag dan de gratis Sample Box aan, dan sturen we deze zo snel mogelijk naar je toe. Heb je de Sample Box al en wil je losse samples van Spot-UV lak ontvangen? 

Aanleveren

Het opmaken van je bestanden voor Spot-UV lak is anders dan bij normaal drukwerk. Om je op weg te helpen hebben we aanleverspecificaties voor Spot-UV lak ontwikkeld, zodat je zeker weet dat het eindresultaat perfect is! Je kan ook onze video's kijken over hoe je Spot-UV lak opmaakt in InDesign of Illustrator.

Vragen?

Heb je vragen over het drukken met Spot-UV lak, de producten of over iets anders? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder!