Welk lettertype is dit?

Vraag je je wel eens af welk lettertype er in een ontwerp is gebruikt? Dit hoeft geen lastig speurwerk te zijn. Met WhatTheFont check je direct welke lettertype het is. Mega handig, lees snel verder!

Vera Willems
2 minutes

Een klant komt met een visitekaartje waar het perfecte lettertype op staat voor zijn of haar nieuwe huisstijl. Dit lettertype vinden kan soms een eindeloze speurtocht zijn, maar we hebben goed nieuws voor je. Want met het volgende tooltje weet je binnen een paar minuten precies welk font er gebruikt is !

WhatTheFont

WhatTheFont is een handige site om een lettertype te achterhalen. Je uploadt een foto, vervolgens check je of de letters die de site detecteert correct zijn en je krijgt een aantal opties te zien van passende lettertypes. Op de website van WhatTheFont was dit niet altijd even secuur, omdat het complete plaatje gescand werd. Redelijk onhandig als je even snel wilt checken wat dat ene gave lettertype is op de menukaart.

Gelukkig hebben ze ook al een tijdje een handige app. Deze werkt simpel: je maakt een foto, de app detecteert welke gebieden tekst bevatten. Je selecteert vervolgens zelf van welk stukje tekst jij het lettertype wil weten. Vervolgens geeft de app een aantal suggesties van de bijbehorende lettertypes. Bij de wat uniekere fonts heb je een grote kans dat de juiste wordt weergegeven. Een handige tip voor het opmaken van jouw drukwerk, vinden we zelf! Let er natuurlijk wel op dat je foto’s voldoende belichting en contrast hebben; dat zorgt voor het beste resultaat!

Je kan de handige app hieronder downloaden:

  • Download WhatTheFont voor iPhone
  • Download WhatTheFont voor Android (bij de nieuwste Android telefoons is deze mischien niet meer beschikbaar)
What the font

Het perfecte lettertype nog niet gevonden? Lees dan eens onze blog met populaire lettertypen.

Meer informatie

Heb je nog vragen over het gebruik van lettertypes, of iets anders? Neem gerust contact met ons op!

Over de auteur

A photo of Vera Willems
Vera Willems

Vera werkt als marketeer bij PeterPrint. Met haar voorliefde voor design en papier is werken bij PeterPrint een schot in de roos. Inmiddels maakt ze al zo'n vier jaar inspirerende drukwerkcontent, van blogs tot social media. Haar favoriete papiersoort is VoorBIJ papier: uniek en duurzaam.

Meer over Vera
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken