Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

Welk lettertype kies ik voor mijn drukwerk?

Jouw drukwerk is uniek! En daarbij hoort natuurlijk een lettertype dat volledig aansluit op de uitstraling van je drukwerk. Maar hoe maak je nou een keuze uit de duizenden lettertypes die er bestaan? We hebben onze 5 favoriete gratis fonts voor je verzameld! Lees snel verder.

Ferry Lammerts
2 minutes
23-06-2017

Maak jij je eigen postkaarten of andere kaarten? Of van plan om een eigen huisstijl te ontwerpen? Dan is het natuurlijk gaaf om voor het ontwerp een mooi lettertype te gebruiken, ééntje die precies past bij jouw drukwerk. Nu bestaan er gigantisch veel lettertypes, die elk op hun eigen beurt weer een eigen uitstraling hebben. We laten je onze 5 favoriete gratis fonts zien, en vertellen je bij welk soort drukwerk dit perfect past!

Font Helvetica

Helvetica
Dit is gewoon hét lettertype met de oneindige mogelijkheden. Zo'n grote fanbase als dit lettertype heeft geen enkel andere. Er is zelfs een film over gemaakt. Vanwege zijn strakke look is Helvetica perfect voor de meest tijdloze designs!

Font Lobster

Lobster
Op zoek naar een retro lettertype met een fancy randje? Dan zit je met Lobster goed! Dit handgeschreven lettertype past perfect binnen een sfeervol design! Tip? Plaats je tekst met Lobster op een foto. Succes gegarandeerd!

Font Beyond the Mountains

Beyond The Mountains
Eén van de mooiste handgeschreven trendy lettertypes vinden wij toch wel Beyond The Mountains. Gaaf voor bijvoorbeeld ansichtkaarten met daarop een quote. Of voor het drukken van geboortekaartjes!

Font Bebas

Bebas
Niet meer weg te denken uit een hip design: Bebas! Strak en volledig in hoofdletters. Dit lettertype knalt van je drukwerk af! Liever wat subtieler aanwezig? Dan is er Bebas Light. Zo kun je voor een hip ontwerp alle kanten uit!

Font The Skinny

The Skinny
Als er één lettertype 'schattig' is, dan is het The Skinny! Een beetje gek, maar dat maakt het zo leuk. The Skinny kan perfect gebruikt worden voor quotes, omdat het een handgeschreven (blokletters) lettertype is!

Heb je zelf een mooi lettertype gezien, maar weet je niet hoe het heet? Lees dan even onze blog Welk lettertype is dit

Nu vraag je je heel misschien af, hoe download ik al deze lettertypes? Heel eenvoudig! Er bestaan websites waarop je ontzettend veel gratis lettertypes kunt downloaden. Bestandje downloaden, uitpakken en op de knop installeren drukken! Onze top 3 favoriete lettertype websites zijn:

Heb je toch nog vragen over het gebruik van lettertypes voor je drukwerk? Neem dan gerust even contact met ons op. We denken graag met je mee!

Over de auteur

A photo of Ferry Lammerts
Ferry Lammerts

Ferry is oprichter en eigenaar van PeterPrint. Met een grote voorliefde voor grafisch ontwerp en de kracht van automatisering wil hij de drukwerkwereld veranderen door complexe producten simpel te maken zodat ze bereikbaar zijn voor elke creatieveling. Zijn favoriete papier is King HVO: een tikkie ruw papier zonder te veel poespas én geschikt voor foliedruk of Spot-UV lak.