De leukste ideeën voor jouw eindejaarsdrukwerk!

In december staat het einde van het kalenderjaar voor de deur. De leukste ideeën voor eindejaarsdrukwerk lees je in deze blog, lees snel verder!

Ferry Lammerts
3 minutes

Wij vinden december één van de mooiste periodes van het jaar. Het afsluiten van een jaar en het begin van weer een nieuwe. Dit is ook de periode dat we het altijd extreem druk is. Waarmee? We laten je graag de mogelijkheden zien voor drukwerk rond kerst en nieuwjaar. Wie weet doe je nog leuke ideeën op!

1: Traditionele kerstkaarten

Met stip op de eerste plek staan de traditionele kerstkaarten. Vanwege de corona-crisis en de invloed hiervan op de wereld, verwachten we dat dit jaar de kerstkaart weer helemaal terug van weggeweest is. Het is DE perfecte manier om je vrienden, familie en collega’s een goede kerst te wensen, zeker als je de kerst niet samen kunt vieren. Zo laat je ze weten dat je aan ze denkt.

2: Kalenders

Een nieuw jaar, een nieuwe jaarkalender. Wat dacht je van een unieke contentkalender van je bedrijf, als inspiratie voor je klanten? Of natuurlijk gewoon de verjaardagen van al je collega's en vrienden. Een kalender is een geweldige plek voor illustraties en foto's. Dat komt goed uit, bij ons kan je kalenders drukken die je helemaal zelf vanaf scratch ontwerpt.

3: Eindejaarsmagazines

Zelfs als afgelopen jaar niet het meest inspirerende jaar was, zijn er ongetwijfeld nog genoeg unieke en leuke dingen gebeurd. Des te meer reden om deze gebeurtenissen samen te vatten in een mooi eindejaarsmagazine. Dit kan je doen voor zowel privé als zakelijk. Want hoe tof is het om al je klanten mee te nemen in de leuke dingen die je bedrijf heeft meegemaakt? Met inspirerende verhalen geef je een uniek kijkje achter de schermen. Wedden dat je klanten enthousiast zijn?

4: Menukaarten en prijslijsten

Nieuw jaar, nieuwe kansen en natuurlijk ook nieuwe menu’s. Misschien zijn de prijzen aangepast, of heb je weer een groot aantal nieuwe gerechten bedacht. Deze aanpassingen zet je in een prachtige nieuwe menukaart en prijslijst. Omdat de recepten per seizoen weer van elkaar verschillen wil je natuurlijk wel een up-to-date menu. Gelukkig kan je de menukaarten in kleine oplages bestellen, waardoor je voor elk seizoen een passende kaart kan maken. Op die manier wissel je naadloos af tussen de donkere winterbieren, lentebokjes en zomerse witbiertjes door het jaar heen.

5: Afhaalkaart

Sinds begin 2020 zijn restaurants en eetcafe’s druk bezig geweest met het aanbieden van afhaal- en bezorgmaaltijden. De perfecte mogelijkheid om nog een beetje extra reclame te maken voor je bedrijf. Lever bij elke bestelling een afhaalkaart, zodat de klanten de volgende keer al een kaart in huis hebben met de mogelijkheden. Als men de kaart bewaart, kom je nog heel vaak even terug in de gedachten van je klanten. Zorg er dus voor dat de kaart zo mooi is, dat het bijna zonde is om weg te gooien. En helemaal mooi is het als je deze drukt op Synaps papier, volledig waterbestendig en zeer stevig. Die kan dus gewoon bij de tas eten in gestopt worden, zonder dat het een verkreukeld briefje wordt.

Meer informatie

Heb je behoefte aan meer informatie over drukwerk, specifieke afwerkingen of over iets anders? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag verder.

Over de auteur

A photo of Ferry Lammerts
Ferry Lammerts

Ferry is oprichter en eigenaar van PeterPrint. Met een grote voorliefde voor grafisch ontwerp en de kracht van automatisering wil hij de drukwerkwereld veranderen door complexe producten simpel te maken zodat ze bereikbaar zijn voor elke creatieveling. Zijn favoriete papier is King HVO: een tikkie ruw papier zonder te veel poespas én geschikt voor foliedruk of Spot-UV lak.

Meer over Ferry
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken