Spot-UV lak op je drukwerk

Subtiel glanzende details op je drukwerk? Dat doe je met Spot-UV lak! Deze luxe afwerking is subtiel, maar geeft net dat beetje extra aan je drukwerk. Geef zelf aan waar je de spotlak wil hebben en licht zo een illustratie of tekst uit. Meer weten? Lees hier alles over Spot-UV lak.

Wat is Spot-UV lak?

Meer informatie over Spot-UV lak

Spot-UV lak, ook wel spotvernis genoemd, is een speciale lak die op bepaalde plekken (spots) op je ontwerp wordt aangebracht. Hiermee krijgen de gekozen onderdelen een subtiele glans. Anders dan glanzend laminaat, kan je hiermee glanzende details laten uitspringen in plaats van je gehele ontwerp.

De spotlak reflecteert licht, en geeft daarom een extra gaaf effect als je het drukwerk beweegt.

Toon alle informatie

Hoe werkt Spot-UV lak?

Je geeft in jouw PDF-bestand aan waar de Spot-UV lak moet komen. Dit doe je met behulp van onze speciale steunkleur voor Spot-UV in Adobe Illustrator of InDesign. Het template hiervoor vind je in de aanleverspecificaties voor Spot-UV. Hierin maak je jouw ontwerp op.

Welke producten kan ik met Spot-UV lak bestellen?

Alles wat je met Spot-UV lak kan bedrukken, zie je op deze pagina staan. Staat er toch nog iets niet bij? Wil je bijvoorbeeld een omslag van een brochure laten spotlakken? Neem dan even contact met ons op. Dit is namelijk maatwerk.

Welke papiersoorten?

Je kan Spot-UV lak laten drukken op verschillende papiersoorten. De gestreken papiersoorten zijn MC mat, Synaps, Parelmoerpapier, Sulfaatkarton enkelzijdig- en dubbelzijdig gestreken. De ongestreken papiersoorten zijn King HVO, en Polare. Ongestreken papier bedrukken met spotlak is vrij uniek, en valt dus zeker op. Het ruwe papier geeft een prachtig contrast met de glimmende lak. PeterPrint is één van de weinige drukkerijen die dit aanbiedt. Let er wel op dat niet alle papiersoorten bij elk product beschikbaar zijn.

Tips voor het bestellen van drukwerk met spotlak

De belangrijkste tip voor het bestellen van Spot-UV lak is om goed de aanleverspecificaties door te lezen. Hierin vertellen we onder andere over de speciale steunkleur die je moet gebruiken. Alleen zo kunnen we perfect drukwerk voor je maken. Volg ook onze handige Spot-UV tutorial. Hierin leggen we stap voor stap uit hoe je in InDesign of Illustrator aangeeft waar de Spot-UV moet komen. Ben je niet thuis in deze programma’s? Dan raden we je aan om een professionele ontwerper in te schakelen die dit voor je kan doen. Het is namelijk een lastig klusje als je deze programma’s niet goed kent.

Hoe bestel je drukwerk met Spot-UV lak?

Kies hierboven eerst het product dat je wil bestellen, bijvoorbeeld kaarten met Spot-UV lak. Je loopt vervolgens alle specificaties door in de calculator, en kiest onder andere je papiersoort. De verwachte leverdatum en prijs wordt onderaan voor je berekend. Bekijk ook goed onze aanleverspecificaties, want hierin staat onder andere het template dat je gaat gebruiken voor het opmaken van je Spot-UV drukwerk. Na het bestellen van je drukwerk kan je je ontwerp uploaden. Vervolgens checken wij deze nog automatisch én persoonlijk of je het juist hebt opgemaakt. Als alles in orde is, zetten we je bestand door naar onze drukpersen.

Hoe drukken we Spot-UV lak?

Als je dit bestand hebt geüpload, en wij deze hebben gecontroleerd, sturen we je ontwerp door naar de drukpers. Eerst drukken we je fullcolour ontwerp, en daarna wordt de Spot-UV aangebracht. Wanneer je voor een gestreken papiersoort hebt gekozen, lamineren we je drukwerk eerst mat. Hierdoor krijg je een mooi contrast met de lak. Bij ongestreken papiersoorten is laminaat aanbrengen niet nodig. Lees hier meer over gestreken en ongestreken papier.

We brengen Spot-UV lak digitaal aan met een Scodix machine. Omdat dit digitaal gaat, hoeven we geen speciale zeefdrukplaten aan te maken. Dit is beter voor het milieu, scheelt tijd, en het scheelt kosten. De computergestuurde machine weet precies waar de lak moet komen. Super efficiënt dus! Na het aanbrengen van de lak, drogen we het met UV-licht. Zo droogt het een stuk sneller op, en kunnen we je drukwerk eerder verzenden.

Vragen over Spot-UV lak?

Kom je er niet helemaal uit? Bel of mail ons gerust via onze contactpagina.

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken