Gestanste stickers drukken

Wil je stickers in een eigen vorm laten drukken? Bestel dan gestanste stickers. Naast de standaardvormen (rechthoekig, vierkant en rond) kunnen we jouw stickers ook stansen in een door jou aangeleverde vorm. Bijvoorbeeld een toffe illustratie of een logo als gestanste sticker. Bijna elke vorm is mogelijk!

Wat is een gestanste sticker?

Meer informatie over gestanste stickers

We stansen jouw stickers met een digitale stansmachine. Bij contourstansen worden jouw stickers met een flinterdun mesje in de gewenste vorm gesneden. Omdat we digitaal stansen, kunnen we voordelig en snel jouw stickers maken.

Lees in onze blog meer over stansen en de technieken die we gebruiken.

Toon alle informatie

Verschillende soorten gestanste stickers (die-cut vs. kiss-cut)

Er zijn twee opties voor het stansen van stickers: gestanste (die-cut) en kiss-cut stickers. Gestanste en kiss-cut stickers zien er precies hetzelfde als je ze loshaalt van de achterkant. Het verschil is dat bij gestanste stickers ook de achterkant van de sticker is uitgesneden in een vorm, terwijl kiss-cut stickers op een groter vel staan dat niet is uitgesneden. Kiss-cut passen we toe bij stickervellen, en die-cut bij gestanste stickers.

Voor de nieuwsgierigen: de naam kiss-cut betekent een zachte manier van snijden. Bij het kiss-cut snijden van je stickers gaat het stansmesje namelijk niet helemaal door het vel. Dan zou je volledig gestanste stickers krijgen. Bij kiss-cut blijft het bij een ‘kusje’, waardoor alleen de plakkende sticker los kan, en de achterkant intact blijft.

Wat zijn de voordelen van gestanste stickers?

Vergeleken met standaard rechthoekige stickers zijn gestanste stickers vaak een leuke optie. Rechthoekige stickers zie je overal terugkomen. Denk maar aan etiketten op verpakkingen en adresstickers. Rechthoekige stickers zijn vaak vooral functioneel en vallen niet per se op. Het is daarom ook leuk om eens outside the box te denken. Ga bijvoorbeeld voor een ovale sticker, of een sticker in de vorm van jouw logo. Die valt gelijk op! De speciale vorm heeft nog meer jouw eigen twist aan je sticker.

Kiezen voor gestanste stickers of een stickervel

En moet je voor een volledig gestanste sticker (die-cut) gaan, of juist een stickervel (kiss-cut)? Als je op zoek bent naar een sticker die meteen opvalt, dan is een gestanste stickers waarschijnlijk de perfectie optie voor jou. Bij een kiss-cut sticker is de werkelijke vorm niet direct zichtbaar vanwege het stickervel. Als je een delicaat sticker ontwerp hebt, kan juist een kiss-cut de veiligere keuze zijn. Ook kan je bij ons een kleiner formaat stickertjes drukken wanneer je voor een stickervel kiest dan wanneer je voor losse stickers gaat.

Gestanste stickers drukken bij PeterPrint

Unieke stickers? Die druk je bij PeterPrint. Ook stickers in eigen vorm. Je hebt keuze uit stickervinyl en stickerpapier. Van mat tot glanzend. En er is transparant stickermateriaal dat je kan bedrukken met witte inkt. Bekijk hier alle stickermaterialen. Gestanste stickers lever je zelf aan in jouw gekozen vorm. Lees hier voor de aanleverspecificaties voor stansen goed door. Heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag met het drukken van gestanste kaarten.

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken