Toggle Nav
Bezig met laden...

Drukken met witte inkt!

Drukken met witte inkt

Wist je dat we bij PeterPrint ook met witte inkt kunnen drukken? Hoe gaaf is dat! Jouw ontwerp straalt hierdoor nog veel meer op onze speciale papiersoorten. De witte inkt is een extra kleur in de machine, bovenop CMYK. Weten hoe dit er uitziet, of hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!


Papiersoorten die je met witte inkt bedrukt

Drukken met witte inkt is een unieke manier van drukken waarbij naast fullcolour (CMYK) ook een witte laag gedrukt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van zwart papier of Stickermateriaal Vinyl transparant. Ook kun je heel mooi de natuurlijke soorten Kraftpapier en PaperWise met witte inkt bedrukken. Door het contrast, zeker bij donkere papieren, geeft dit een heel unieke uitstraling, die je niet vaak ziet!

Foto's met witte inkt op drukwerk

Met de komst van witte inkt krijgt het drukken van foto's op gekleurd papier een compleet nieuwe betekenis. Want door het aanbrengen van een laag witte inkt; en hier vervolgens een foto overheen te drukken, krijg je op die plekken hetzelfde effect als een foto bedrukt op wit papier, waarbij alles om de foto heen wel mooi de papierkleur behoudt. Een wereld van verschil, het resultaat is fantastisch! Dit verschil zie je mooi in de Big Apple foto hierboven (links is mét witte inkt, rechts zonder), en in onze voorbeelden in ons Sample boek.

Aanleveren van witte inkt

Het aanleveren van drukwerk met witte inkt is wel een professioneel DTP klusje. Je moet namelijk de beschikking hebben over het programma Adobe InDesign of Illustrator. Vervolgens werk je in verschillende lagen, maak je een specifieke witte steunkleur aan en zorg je dat de optie overdruk aanstaat. Dit kan een ingewikkeld klusje zijn! Denk jij dat je hier wel uitkomt? Dan hebben we hier de aanleverspecificaties voor je.

Bestellen

Je kunt witte inkt drukken op bijvoorbeeld ansichtkaarten, stickers of visitekaartjes. Op dit moment drukken wij witte inkt op Kraftpapier, PaperWise, Kalkpapier, Gekleurde papieren (Black en Urban Grey,) en Stickermateriaal Vinyl transparant. Tijdens het bestelproces kies je bij 'bedrukking' voor een samenstelling met witte inkt, bijvoorbeeld: enkelzijdig fullcolour + wit (5/0). Dit is mogelijk bij de meeste van onze producten, maar zorg wel dat je eerst een geschikte papiersoort kiest!

Ben je nieuwsgierig geworden naar witte-inkt-bedrukking op de toepasbare papiersoorten? Wacht dan niet langer en vraag meteen een papiersample óf onze gratis Sample Box aan! Ook kun je in onze Plaatjesparade filteren op alles met witte inkt. Kun je gelijk even wat inspiratie opdoen.