Spot-UV lak: voor glans op je drukwerk

Bezig met laden...

Maak een PeterPrint account aan! Met dit account kun je heel snel oude bestellingen, offertes en de status van een bestelling bekijken. Ook kun je met één druk op de knop een oude order opnieuw bestellen.

Spot-UV lak glanzend

Wat is Spot-UV lak?

Spot-UV lak, ook wel spotlak of spotvernis genoemd, is een glanzende laklaag die op bepaalde onderdelen van het drukwerk worden aangebracht. Doordat de lak alleen op bepaalde delen van je ontwerp wordt aangebracht, kan je bijvoorbeeld een logo er extra uit laten springen. Deze luxe afwerking voor drukwerk is een subtiele manier om je drukwerk extra te laten shinen! Lees in deze blog alles wat je moet weten over Spot-UV lak of bekijk de onderstaande video.

Hoe werkt Spot-UV lak?

De oorspronkelijke manier van Spot-UV lakken is door middel van zeefdruk. Daarvoor wordt een zeef gemaakt, die ervoor zorgt dat alleen de delen die je glanzend wilt hebben ook worden voorzien van die laklaag. Wij werken met een digitale manier van Spot-UV lakken die een stuk minder arbeidsintensief is, en daarmee ook goedkoper voor jou! Dit doen we met een vergelijkbare manier als foliedrukken.

Wanneer we Spot-UV lak gaan aanbrengen, drukken we je drukwerk eerst in fullcolour op onze drukpersen. Hierna gaan we (tenzij je kiest voor de ongestreken papiersoorten King HVO en Polare) je drukwerk mat lamineren. Zo wordt het contrast tussen de glanzende lak en mat papier heel mooi. Bij King HVO en Polare is lamineren niet nodig, want deze zijn ongestreken en dus al mat van zichzelf. Na het eventueel lamineren gaan de gedrukte vellen naar de Spot-UV machine, die digitaal wordt aangestuurd. Daarvoor is dus geen zeef of vorm meer nodig. De lak komt alleen daar waar jij het hebt aangegeven in je bestand. Vervolgens werken we je product verder af en pakken we je drukwerk netjes in.

Spot-UV lak drukken bij PeterPrint

Ben je enthousiast geraakt, en wil je een drukwerk met Spot-UV lak bestellen? Kies uit de producten hieronder:

Welke papiersoorten kan ik met Spot-UV bedrukken?

Spot-UV lak kunnen we drukken op een aantal verschillende papiersoorten: gestreken papiersoorten en ongestreken. Je kan kiezen uit MC mat, Synaps, Parelmoerpapier, Sulfaatkarton enkelzijdig- en dubbelzijdig gestreken, en de ongestreken papiersoorten King HVO en Polare. De gestreken papiersoorten lamineren wij mat als je Spot-UV lak laat drukken, zodat er een mooi contrast ontstaat tussen het papier en de lak. Wanneer je kiest voor King HVO of Polare in combinatie met Spot-UV lak krijg je een zeer uniek effect: ideaal om op te vallen. King HVO en Polare kunnen niet gelamineerd worden omdat het een ongestreken papiersoort is.

Spot-UV lak gestreken papier Spot-UV lak ongestreken papier

Samples aanvragen

Wil je deze unieke afwerking eerst in het echt bewonderen? Vraag dan de gratis Sample Box aan, dan sturen we deze zo snel mogelijk naar je toe. Ook kan je losse samples van Spot-UV lak aanvragen. 

Aanleveren

Het opmaken van je bestanden voor Spot-UV lak is anders dan bij normaal drukwerk. Om je op weg te helpen hebben we aanleverspecificaties voor Spot-UV lak ontwikkeld, zodat je zeker weet dat het eindresultaat perfect is! Je kan ook onze video's kijken over hoe je Spot-UV lak opmaakt in InDesign of Illustrator.

Vragen?

Heb je vragen over het drukken met Spot-UV lak, de producten of over iets anders? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder!