• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.
Op dit moment hebben we een storing met de Spot-UV en Foliedruk machine. De levertijd die je ziet houdt al rekening met twee werkdagen extra productietijd, we hopen dat het probleem snel is opgelost!

Spot-UV lak: Luxe afwerking voor je drukwerk

Spot-UV lak

Wat is Spot-UV lak?

Spot-uv lak is een glanzende laklaag die op bepaalde onderdelen van het drukwerk worden aangebracht. Dit wordt ook wel spotlakken of spotvernis genoemd. Doordat de lak alleen op bepaalde delen van je ontwerp wordt aangebracht, kan je bijvoorbeeld een logo er extra uit laten springen. Dit gebeurde altijd door middel van ouderwetse zeefdruk waarvoor eerst een zeef gemaakt moest worden waardoor de startkosten al erg hoog zijn. Wij werken inmiddels met een digitale manier van Spot-UV lakken waardoor de startkosten veel lager zijn. Deze luxe afwerking voor drukwerk is een subtiele manier om je drukwerk extra te laten shinen!

Samples aanvragen

Wil je deze unieke afwerking eerst in het echt bewonderen? Vraag dan hier de gratis sample box aan, dan sturen we deze zo snel mogelijk naar je toe. Heb je de sample box al en wil je losse samples van deze afwerking ontvangen? Vraag hier de samples aan!


Hoe werkt spot-UV lak?

De oorspronkelijke manier van Spot-UV lakken is door middel van zeefdruk. Daarvoor wordt een zeef gemaakt, die ervoor zorgt dat alleen de delen die je glanzend wilt hebben ook worden voorzien van die laklaag. Wij werken met een digitale manier van Spot-UV lakken. Hierbij wordt je drukwerk eerst in fullcolour gedrukt op onze drukpersen. Voor gestreken soorten raden we je aan om het drukwerk te voorzien van mat laminaat, zo wordt het contrast tussen glanzend en mat heel mooi. We bieden ook Spot-UV lak op ongestreken papier aan, dit kan op onze papiersoort King HVO. Deze is ongestreken en dus al ruw van zichzelf. Lamineren is niet nodig en niet mooi. Na het eventueel lamineren gaan de gedrukte vellen naar de Spot-UV machine, deze is digitaal aangestuurd en heeft dus geen zeef of vorm nodig; de lak komt alleen daar waar jij het hebt ontworpen. Vervolgens wordt je product verder afgewerkt en ingepakt.

Welke papiersoorten?

Spot-UV lak kunnen we drukken op een aantal verschillende papiersoorten, 3 gestreken papiersoorten en 1 ongestreken. Je kunt kiezen uit MC mat, enkelzijdig -en dubbelzijdig gestreken sulfaatkarton, en de ongestreken King HVO. De gestreken papiersoorten lamineren wij mat als je spot-UV lak laat drukken, zodat er een mooi contrast ontstaat tussen het papier en de lak. Vanzelfsprekend kan King HVO niet gelamineerd worden omdat het een ongestreken papiersoort is. Wanneer je hiervoor kiest in combinatie met spot-UV lak krijg je wel een zeer uniek effect, ideaal om op te vallen.Spot-UV lak gestreken papier Spot-UV lak ongestreken papier

Spot-UV lak drukken bij PeterPrint

Ben je helemaal enthousiast geraakt, en wil je zo snel mogelijk een product bestellen met spot-UV lak? Kies snel uit de producten hieronder:

Aanleveren

Het opmaken van je bestanden voor spot-UV lak is anders dan bij normaal drukwerk. Om je op weg te helpen hebben we deze aanleverspecificaties ontwikkeld, zodat je zeker weet dat het eindresultaat perfect is!

Vragen?

Heb je vragen over het drukken met spot-UV lak, de producten of over iets anders? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag verder!