spotvernis"


Als we het over een bijzondere afwerking hebben, dan hebben we het natuurlijk over Spot UV lak. Met Spotlak, ook wel spotvernis genoemd, kun je een specifiek onderdeel van je ontwerp uitlichten aan de hand van een laklaag. De glanzende laag wordt op een precieze plek (spot) op je ontwerp aangebracht.

Spotlak kunnen we toepassen op bijna al je drukwerk. Het wordt vaak gebruikt bij de volgende items:

 • Op een visitekaartje
 • Op een boek of magazine
 • Op flyers of cadeaubonnen

 • Kortom, je kunt zelf bepalen wat met een elegant glanslaagje in het oog zal springen! UV spotlak komt het best tot zijn recht op drukwerk voorzien van mat laminaat; zodat je een duidelijk contrast creëert.

  Let op: deze afwerking heeft vrij hoge opstartkosten. Voor bijvoorbeeld 50 visitekaartjes is UV Spotlak dus wel een dure toevoeging!

  Hoe lever je een ontwerp met spotlak als drukbestand aan?

  UV Spotlak is niet voor iedereen weggelegd, het vergt namelijk wel wat ontwerpskills :-). Naast het drukbestand, ontvangen we graag een bestand met alleen de UV Spotlak aangegeven. Belangrijk is dat dit vectoren zijn en geen afbeeldingen! Je kunt de spotlak het beste aangeven in een PMS kleur of bijvoorbeeld 100% Zwart. Geen fullcolour dus! Met deze laag geef je dus precies aan welk deel glanzend wordt.

  Heb jij een ontwerp dat je graag wil laten bedrukken met UV spotlak? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.