Welk papier moet ik kiezen?

Hoe weet je nou precies welke papiersoort past bij jouw drukwerk? Natuurlijk is dat voor een groot deel persoonlijke smaak, en afstemmen op jouw doeleinde. Maar wat als je er even niet uitkomt? Wij hebben onze favoriete matches voor je verzameld. Lees snel verder!

Vera Willems
3 minutes

Weet je waar we enthousiast van worden? Als een ontwerp met de perfecte papiersoort wordt gematcht. Streven naar perfectie noemen we dat! En om je te helpen bij de juiste papierkeuze voor jouw drukwerk, hebben wij onze droomcombinaties voor je op een rijtje gezet. Ben je er klaar voor?

Ansichtkaarten ♥ Sulfaatkarton

Ansichtkaarten laten drukken zoals je ze in de winkels kunt kopen? Dan is 'Sulfaatkarton enkelzijdig gestreken' jouw papiersoort! Dit papiersoort heeft een gladde voorkant en een ruwe achterkant. Zo kun je makkelijk op de achterkant schrijven. Sulfaatkarton is prachtig voor een professionele ansichtkaart.

Geboortekaartjes en trouwkaarten ♥ Textuurpapier

Een bijzonder moment verdient een bijzondere papiersoort. En bijzonder zijn toch wel onze drie textuurpapieren: Tintoretto Gesso, Texture Vergé en Linnenpersing. Zo zie je niet alleen mooi papier, maar voelt het ook als een hoogwaardig stukje drukwerk aan! Liever ietsje minder structuur? Onze papiersoort King HVO is ook zeer geliefd bij onze klanten, zeker wanneer het om een bijzondere gelegenheid gaat.

Visitekaartjes ♥ HVO Offset

Visitekaartjes moeten stevig en krasbestendig zijn. Onze klanten kiezen daarom meestal voor het ongestreken HVO Offset. De 340 grams versie om precies te zijn. Met de matte en rustige uitstraling die dit papier heeft kom je zeker professioneel over! Welke papiersoorten zijn nog meer geschikt? Je leest het in onze blog over de meest gekozen papiersoorten voor visitekaartjes.

Flyers en folders ♥ Machine coated (MC)

Flyers en folders druk je meestal in een groot aantal, omdat je deze wil verspreiden. Je kan daarom kiezen voor een wat goedkopere papiersoort, waar je ontwerp toch prachtig op uitkomt. Voor flyers en folders is daarom een papiersoort als MC glanzend of MC mat perfect. Afhankelijk van jouw boodschap en branding, kies je voor een matte of juist glanzende uitstraling. Zo zit je altijd goed! Is de laagste prijs niet per se waar je voor wil gaan? Dan kan je ook voor een specialer (duurzaam) papiertje gaan, zoals Rebello, Freelife Kendo of PaperWise.

Posters ♥ BlueBack

Voor posters kies je het speciale BlueBack papier! Bij posters wil je meestal dat deze makkelijk plakken, niet doorschijnen én vochtbestendig zijn (zeker als je deze buiten wil hangen). BlueBack heeft het allemaal! Blueback heeft een speciale blauwe achterkant, zoals de naam al verraadt. Hierdoor schijnen onderliggende posters niet door je poster heen als je het bijvoorbeeld op een reclamezuil wil plakken. Bovendien plakt BlueBack extra makkelijk dankzij de ruwe blauwe kant. Toch een ander soort papier voor ogen? Dan is ook ons BioPuur papier een geliefde keuze voor posters. Ook nog eens een duurzaam toppertje!

Menukaarten ♥ Synaps

Menukaarten hebben vaak te maken met weer, wind, vocht en etenswaar. Daar mag een krachtpatser van een papiersoort tegenover staan. Synaps dus! Scheurvast en kan goed tegen een druppel vocht of UV-straling. Wat wil je nog meer?

Boeken ♥ BioPuur

Boeken laten drukken op een milieuvriendelijk papiertje en met een mooie gebroken witte kleur? Dan is ons BioPuur de perfect keuze. Dit papiertje geeft je boekwerk een warme én natuurlijke uitstraling. Bovendien heeft het een fijn papiergevoel, ook niet geheel onbelangrijk bij een boek. Mocht je willen schrijven in je boek dan zit je ook helemaal goed met BioPuur.

Cadeaulabels ♥ Tintoretto Gesso

Maak van je cadeautje een extra feestje met cadeaulabels. Je cadeaulabels maak je nog bijzonderder met textuurpapier zoals Tintoretto Gesso. Dit geeft de labels ook een mooie handgemaakte look. Perfect!

Vragen?

Wil je meer lezen over alle papiersoorten? Kijk dan even hier. Mocht je je ideeën met ons willen bespreken, neem dan gerust even contact met ons op. We denken graag met je mee om ervoor te zorgen dat jouw drukwerk op het perfecte papiersoort gedrukt wordt!

Over de auteur

A photo of Vera Willems
Vera Willems

Vera werkt als marketeer bij PeterPrint. Met haar voorliefde voor design en papier is werken bij PeterPrint een schot in de roos. Inmiddels maakt ze al zo'n vier jaar inspirerende drukwerkcontent, van blogs tot social media. Haar favoriete papiersoort is VoorBIJ papier: uniek en duurzaam.

Meer over Vera
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken