• Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

  De meeste producten versturen we dezelfde werkdag nog. Sommige afwerkingen kosten iets meer tijd. Bij het berekenen van een product wordt meteen weergegeven hoe lang de productie duurt en wanneer deze bij je geleverd wordt!
 • Gratis verzending

  Gratis verzending

  We versturen je drukwerk gratis binnen Nederland en België, geen verrassingen achteraf!
 • Verzending in blanco verpakking

  Verzending in blanco verpakking

  Bij het afrekenen kun je ervoor kiezen om het pakket neutraal te laten versturen. Handig voor als je het rechtstreeks naar jouw klant laat sturen want dan weten ze niet waar het gedrukt is :-)
 • Gratis uitgebreide bestandscontrole

  Gratis bestandscontrole

  Na het afrekenen kan je het drukbestand uploaden. Deze wordt online direct gecontroleerd. Vervolgens kijken onze ordermanagers je bestanden nog even kritisch voor je na. Helemaal gratis.

Zo maakt PeterPrint digitaal drukwerk

HP Indigo drukpers

Zo maakt PeterPrint digitaal drukwerk

Voordat jij je drukwerk ontvangt is er al een heel proces aan voorafgegaan. In dit artikel leggen we je precies uit met welke machines we werken en hoe dit proces in zijn werk gaat.

De persen

PeterPrint drukt alleen op HP Indigo drukpersen. Deze machines zijn zogenaamde ‘digitale drukpersen’. Digitaal drukwerk betekent een computer het drukbeeld doorstuurt naar de pers. Bij offset persen (conventionele/ouderwetse drukpers) wordt dit gedaan door eerst drukplaten te maken. Doordat dit bij onze persen niet nodig is scheelt dat enorm veel qua opstartkosten. Daarom kan elk vel dat uit de machine rolt een uniek vel zijn en is het ook mogelijk om drukwerk bijvoorbeeld te personaliseren.

Drukformaten

We drukken op twee verschillende formaten HP Indigo persen:
 • HP Indigo 7800: Op deze persen komt het gros van het werk. Het velformaat is 464 x 320 mm, en kan tot en met A3+ afdrukken. Perfect voor de meeste klussen en deze pers kan heel snel wisselen tussen opdrachten en verschillende soorten papier.
 • HP Indigo 10000: Op deze pers wordt alles dat groter dan A3 formaat is gedrukt. Het velformaat is ca. 720 x 520 mm wat het mogelijk maakt om tot B2 formaat (50x70cm) te drukken.

 • Bedrukking

  Bij PeterPrint kies je uit verschillende bedrukkingen:

 • 1/0 zwart: Enkelzijdig in zwart gedrukt
 • 1/1 zwart: Dubbelzijdig in zwart gedrukt
 • 4/0 fullcolour: Enkelzijdig in fullcolour gedrukt
 • 4/4 fullcolour: Dubbelzijdig in fullcolour gedrukt
 • 4/1 fullcolour/zwart: Voorkant in fullcolour, achterkant in zwart gedrukt

 • Om bijna alle kleuren te kunnen maken worden de vier vaste drukkleuren gebruikt: Cyaan, Magenta, Yellow en Key(zwart), ook wel CMYK genoemd. We kunnen helaas niet in Pantone (PMS) kleuren drukken op onze persen.

  Hoe werkt het?

  Vanuit de papierlade komt het papier de pers in. De HP Indigo pers gebruikt HP ElectroInk. Deze soort inkt wordt dankzij elektrische lading aangebracht op het papier. Dit is dan ook de enige digitale drukpers die werkt met vloeibare inkten in plaats van lasertechnologie. Het voordeel is dat het er veel mooier uitziet en het verschil met offset drukwerk nauwelijks te zien is. Elk vel delen we precies zo in dat er zoveel mogelijk exemplaren op één vel passen, dit scheelt papier en hiermee sparen we het milieu. Bij een offset pers zou je eerst ca. 200 vellen verspillen om de juiste kleur te krijgen, daar hebben wij geen last van. Het eerste vel is meteen op kleur. Dit maakt digitaal drukwerk erg milieuvriendelijk en goedkoop in de kleine en middel oplages.

  Na het drukken

  Als de drukvellen uit de machine komen gaan deze door naar de afwerking. Afhankelijk van het product dat je hebt gekozen wordt dit afgewerkt volgens jouw opgegeven specificaties. Een geniete magazine gaat bijvoorbeeld naar de brocheerstraat, en een folder gaat naar de vouwmachine.

  Vragen?

  Wil je meer weten over de productie, zie je een product niet staan of wil je een afwijkende offerte aanvraag doen? Neem dan even contact met ons op!