Wikkels drukken

Wikkels zijn een geweldige manier om je producten of geschenken van jouw branding te voorzien. Zelfs een simpele plastic verpakking tover je zo om tot een prachtig product. Bij ons kies je uit vele papiersoorten, flexibele formaten en mooie afwerkingen!

Samenstellen en prijs Aanleverspecificaties

Wikkels drukken

Start opnieuw
De opgegeven productgrootte is ongeldig
Opslaan
Toon minder papiersoorten
Er zijn op dit moment geen gewichtsopties beschikbaar voor deze papiersoort. Kies een ander papiersoort.

Oplage en prijs

Oplage Excl. BTW Incl. BTW
Selecteer eerst het aantal stuks hierboven.
Verwacht:
De verwachte leverdatum geldt als je voor 16:00 uur bestelt en drukklare bestanden hebt geüpload. Dit is geen 100% garantie, door calamiteiten of vertragingen in de verzending kan dit een dagje langer duren.

Uploaden doe je via ons uploadsysteem na het afrekenen. Prijzen zijn excl. BTW en incl. gratis verzending.
Weet je het zeker? Als je ervoor kiest om opnieuw te beginnen, gaan alle gekozen opties verloren. Start opnieuw

Samenvatting

Alle details

Wikkels drukken bij PeterPrint

Productinformatie

Geef jouw producten of geschenken een professionele uitstraling met een mooi ontworpen wikkel.

Benieuwd naar alle opties en hoe je wikkels bestelt? We leggen het je graag uit. Het is helemaal niet zo ingewikkeld!

Toon alle productinformatie

Papieren wikkel bedrukken

Bij PeterPrint kun je kiezen voor het bedrukken van papieren wikkels. Papier is een veelzijdig materiaal dat ideaal is voor het maken van wikkels. Kies uit verschillende papiersoorten, papierdiktes en afwerkingen, om zo de wikkels te maken die jij voor ogen hebt.

Gevouwen of gerilde wikkels bestellen

Wikkels kan je op verschillende manieren om een product heen bevestigen. Meestal gebeurt dit door de wikkel op dun papier (onder de 170 grams) te bestellen en de wikkel ergens omheen te vouwen, zonder rillijn. Denk aan een chocolade-wikkel of cilindervormige producten.

Soms wil je juist wél vouwlijnen in je wikkel. Je vouwt wikkels dan drie keer op de rillijnen die we aanbrengen en plakt vervolgens beide kanten aan elkaar. Dit soort wikkels bestel je bij ons als op maat gerilde folder. Het dichtplakken van dit soort wikkels kan door bijvoorbeeld sluitzegels (stickers) te bestellen.

Welke afmeting kies ik voor mijn wikkel?

De afmetingen van jouw wikkel zijn volledig afhankelijk van het product of geschenk dat je wil verpakken. Voor het maken van een wikkel meet daarom eerst jouw product op. Voeg enkele millimeters aan speling toe om zo de uiteindelijke grootte van de wikkel te bepalen. Het is handig om dit eerst zelf uit te testen, voordat je gelijk een grote bestelling doet.

Heb je je formaat gevonden? Dan vul je jouw afmetingen hieronder in de calculator in. We bieden ook standaardformaten, zoals het A4-formaat aan, maar waarschijnlijk heeft jouw wikkel een andere afmeting nodig. Je drukt bij ons wikkels tot een opgevouwen formaat van 700 bij 500 mm.

Welk papier voor wikkel bedrukken?

Bij het bedrukken van wikkels kun je kiezen uit verschillende papiersoorten. Wikkels worden vaak gedrukt op dunner papier (onder de 170 grams) zodat ze makkelijk te vouwen zijn, zonder dat er vouwlijnen ontstaan.

Wil je een matte uitstraling? Ga dan voor ongestreken papier zoals HVO Offset. Of kies voor mat, gestreken papier MC mat.

Milieuvriendelijke papiersoorten voor wikkels

Naast de bovengenoemde opties hebben we ook milieuvriendelijke papiersoorten. Als duurzaamheid belangrijk voor je is, hebben we gerecycled papier en/of papier met een FSC-keurmerk beschikbaar. Ga bijvoorbeeld voor Freelife Kendo, met een hennepvezeltje erin. Of wat dacht je van Rebello? Deze is 100% gerecycled en met zijn 300 grams papiergewicht heel geschikt voor stevige wikkels.

Met onze milieuvriendelijke papieren kun je jouw wikkels bedrukken op papier dat van een stuk betere herkomst is dan gemiddelde papiersoorten. Milieuvriendelijk papier geeft ook een mooie, gerecyclede look aan je wikkels. Een actueel overzicht van al onze duurzamere papiersoorten vind je op onze papiersoortenpagina.

Kies unieke afwerkingen

Om je wikkels echt op te laten vallen, kan je kiezen voor unieke afwerkingen. Bij digitale drukkerij PeterPrint bieden we verschillende opties, waaronder foliedruk. Met foliedruk kan je glanzende, metallic accenten aan je wikkels toevoegen, waardoor ze een luxueuze uitstraling krijgen.

Omdat foliedruk een ander bestelproces heeft, kan je wikkels met foliedruk het best bestellen als flyers met foliedruk. Wil je de wikkels zowel rillen als met foliedruk bedrukken? Neem dan even contact met ons op, omdat dit een maatwerkproduct is.

Naast foliedruk kan je ook Spot-UV lak toevoegen, of kan je kiezen voor een laagje bescherming door middel van laminaat.

Wat is het verschil tussen een wikkel en een sleeve?

Wikkels en sleeves lijken erg op elkaar en worden nog wel eens door elkaar heen gebruikt. Het verschil tussen een wikkel en een sleeve zit vooral in de manier waarop ze worden bevestigd.

Een wikkel is eerst opengevouwen en wordt dan rondom het product gewikkeld (what’s in a name). Hierna plak je de losse kanten aan elkaar vast op de achterkant. Een wikkel bedekt het product volledig. Denk maar aan de verpakking van een chocoladereep: hier zit meestal een papieren wikkel omheen die de reep volledig bekleedt.

Een sleeve daarentegen is al gevouwen en vastgelijmd en schuif je daarna om het product heen. De sleeve bedekt slechts een deel van het product: zo zie je ook nog goed wat eronder zit. Dat kan handig zijn als klanten ook de inhoud van de verpakking moeten zien. Sleeves zijn ook leuk om een kartonnen doos te pimpen, waarbij je het karton zichtbaar laat.

Naast de verschillen hierboven, zijn wikkels daarnaast vaak van dun papier gemaakt, en sleeves van dikker papier of karton.

Wikkels vastmaken

Je kan wikkels op verschillende manieren bevestigen om je product. Dit gebeurt meestal met lijm of een plakrand. Maar wil je nou iets leukers, dan kan je ook wikkels dichtmaken met een sluitsticker. Hiermee sluit je de wikkel supersnel, makkelijk en ook nog eens met een leuke sticker. Sluitzegels drukken wij ook voor je.

Wikkel bedrukking van hoge kwaliteit

Wil je wikkels drukken van hoge kwaliteit? Onze digitale drukpersen zijn de beste die er zijn, namelijk HP Indigo’s. Hiermee krijg je de prachtige wikkels die jij voor ogen hebt. Of je nu voor knallende kleuren gaat, of het subtiel en ingetogen houdt, alles is mogelijk.

Wil je eerst zien wat we allemaal gedrukt hebben? Bekijk dan onze Meesterwerken voor heel veel voorbeelden van drukwerk.

Kleine oplage wikkels bedrukken

Heb je een kleine oplage wikkels nodig? Geen probleem! Bij PeterPrint druk je al wikkels vanaf één stuk. Dit kan doordat we digitaal drukken en dus geen dure drukplaten hoeven aan te maken. Ook zijn we hierdoor heel flexibel, en druk jij precies het aantal stuks dat je nodig hebt, of dit nu 50 of 51 stuks is!

Voordelen van een wikkel

Het gebruik van wikkels biedt verschillende voordelen. Wikkels zorgen niet alleen voor een professionele presentatie van jouw producten, maar bieden ook bescherming en extra informatie. Denk aan het plaatsen van jouw logo, productinformatie, barcodes en meer. Op deze manier versterk je jouw merk en voorzie je jouw klanten van alle benodigde details.

Een voordeel is ook dat je een gewone kartonnen doos kan gebruiken, zonder deze te hoeven bedrukken. Dat is namelijk een stuk prijziger. Met een wikkel bedruk je alleen het papier eromheen. Benieuwd naar de prijzen? Bereken hieronder meteen hoeveel ze kosten.

Een alternatief voor wikkels met dezelfde voordelen is etiketten drukken. Ook hier kun je meer info kwijt op de verpakking en hoef je niet de doos of het product zelf te laten bedrukken. Of laat kartonnen labels of cadeaulabels drukken die je aan je product hangt. Dit geeft de vrolijke uitstraling die jouw product verdient!

Wat moet er op een wikkel staan?

Op een wikkel kun je verschillende informatie plaatsen, afhankelijk van jouw behoeften. Naast jouw logo en merknaam kun je productinformatie, ingrediënten, gebruiksaanwijzingen, contactgegevens en eventuele waarschuwingen vermelden. Het is belangrijk om de belangrijkste informatie duidelijk en goed leesbaar weer te geven.

Ook kan je op de wikkel een illustratie plaatsen die bij jouw branding past. Hiermee wordt het een feestje om je product of cadeau uit te pakken!

Heb je vragen?

Laat jouw product opvallen met prachtig bedrukte wikkels! Bereken hieronder direct wat het kost om jouw wikkels te laten bedrukken. Ook zie je gelijk de verwachte leverdatum.

Heb je nog hulp nodig? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder.

Aanleverspecificaties

Algemene aanleverspecificaties
Aanvullende aanleverspecificaties

gerelateerd drukwerk

Folders drukken Flyers met eigen stansvorm Folders rillen op maat
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken