Zelf een stickervel maken

Wil je je eigen stickervel maken? Op een stickervel kun je een heleboel kleine stickers kwijt. Handig, en het ziet er ook nog eens tof uit! Lees snel verder om te weten hoe jij je stickervel laat drukken met behulp van onze handige templates.

Vera Willems
4 minutes

Wil je je eigen stickervel maken? Op een stickervel kun je een heleboel kleine stickers kwijt. Handig, en het ziet er ook nog eens tof uit! Gebruik ze om je kaartje of notitieboek mee op te vrolijken, of verkoop ze in je webshop. Stickervellen zijn natuurlijk ook leuk om weg te geven bij je bestellingen. Waar je ze ook voor gebruikt, je kan vast nog wel wat fijne tips gebruiken. Lees snel verder om te weten hoe jij je stickervel laat drukken.

Maak je eigen stickers!

Thuis je eigen DIY stickers printen kan best een knutselklusje zijn, vooral het mooi printen en uitknippen. Bij online drukkerij PeterPrint laat je eenvoudig jouw zelf ontworpen stickervel drukken, met voorgestanste stickers. Zo weet je zeker dat je stickers er goed uit komen te zien en mooi blijven. Binnen enkele dagen heb je de stickers al in huis. Ook kan je de stickers makkelijk weer opnieuw bestellen als ze op zijn!

Hoe ontwerp je je stickervel?

Het enige wat je hoeft te doen om een stickervel te ontwerpen in één van onze handige templates. Deze lever je vervolgens als een drukklaar pdf-bestand aan, en wij doen de rest. Dus ben je thuis in ontwerpprogramma’s, zoals Adobe illustrator of InDesign? Dan ontwerp je jouw stickervellen binnen no-time! Je kan twee verschillende soorten stickervellen bij ons laten drukken op A4, A5 of A6 formaat:

  • Een standaard stickervel
  • Stickervel met eigen vorm

We leggen hieronder uit wat deze soorten precies inhouden, en hoe je ze bij ons bestelt.

Standaard stickervel met ronde of vierkante stickers

Voor stickervellen met ronde of vierkante stickers hebben we handige templates voor je gemaakt. Je kan kiezen uit de sticker formaten 20x20, 30x30 of 40x40mm. Je hoeft alleen nog maar de illustraties of afbeeldingen aan de afzonderlijke stickers toe te voegen. Copy paste is hierbij je vriend ;). Let erop dat je voor elke sticker ook afloop om het vormpje toevoegt. Alleen zo weet je zeker dat je geen ongewenste witte randjes om je stickers krijgt. Zorg daarna dat je het bestand juist te exporteert als PDF/X-1a:2001. In onze aanleverspecificaties voor stickervellen leggen we je het nog even extra goed uit.

Stickervel met eigen stickervormen

Ook kun je een stickervel met eigen stickervormen laten printen! Dit is een klusje voor de gevorderde ontwerper ;) Je geeft met behulp van stanslijnen in je vector-bestand aan waar we jouw stickers moeten gaan snijden. Kies voor deze optie de template in het mapje genaamd Eigen Stans. Je vindt dit template in de aanleverspecificaties voor stickervellen. Gebruik het template in het formaat dat je wil gaan bestellen. Lees goed onze aanleverspecificaties door hoe je dit moet opmaken. Kan je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan onze tutorial video over het aanbrengen van stanslijnen in Adobe Illustrator.

Let op: maak de stickers op je stickervel niet kleiner dan 20mm. Zorg er daarnaast voor dat de stanslijnen van je stickers niet te priegelig zijn. Anders kun je ze straks niet goed loshalen van het stickervel. Ze kunnen dan zelfs breken.

Wil je stickervellen met glinsterende foliedruk zoals goudfolie laten drukken? Leuk! Neem voor dit maatwerk even contact met ons op.

Stickervellen op stickermateriaal

We drukken stickervellen op twee stickermaterialen: Vinyl PE wit mat en Vinyl PE transparant. Bij de eerste heeft je stickervel een witte achtergrond. Bij transparante stickermateriaal zal alles wat je wit in je bestand opmaakt, doorzichtig worden. Transparante stickers dus! Wil je wel de kleur wit op je transparante stickers? Kies dan voor de optie witte inkt. Witte inkt kan je trouwens ook gebruiken als deklaag onder je gekleurde objecten. Omdat de witte inkt altijd als eerst wordt gedrukt, komt de kleur erboven veel helderder uit op het transparante materiaal.

Deel je stickervel!

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om ook aan de slag te gaan om je eigen stickervel te ontwerpen en te laten drukken. We zijn altijd superbenieuwd naar het resultaat, dus vergeet ons niet te taggen op Instagram (@peterprintnl) of stuur het op voor onze Meesterwerken.

Over de auteur

A photo of Vera Willems
Vera Willems

Vera werkt als marketeer bij PeterPrint. Met haar voorliefde voor design en papier is werken bij PeterPrint een schot in de roos. Inmiddels maakt ze al zo'n vier jaar inspirerende drukwerkcontent, van blogs tot social media. Haar favoriete papiersoort is VoorBIJ papier: uniek en duurzaam.

Meer over Vera
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken