Foliedruk op je drukwerk

Foliedruk is een stralende afwerking waarmee je kaarten, flyers, posters, en zelfs stickers prachtige accenten geeft. Bij digitale drukkerij PeterPrint bedrukken we bijna alles met folie! Kijk snel of jouw product ertussen zit, of neem anders contact met ons op voor mogelijkheden op maat. Meer weten? Lees hier alles over foliedruk.

Wat is foliedruk?

Meer informatie over foliedruk

Je hebt vast wel eens drukwerk met een glimmend metallic laagje in je handen gehad. Dat glanzende laagje heet foliedruk. Foliedruk aanbrengen kan op verschillende manieren, maar bij ons gebeurt dit digitaal. Dit is efficiënt, betaalbaar, en geeft een prachtig, opdikkend resultaat. Onze foliedruk geeft je drukwerk een luxe uitstraling. Bekijk onze Meesterwerken eens om te zien hoe foliedruk er bij ons uitziet!

Foliedruk is een afwerking voor je drukwerk. Hiermee creëer je een extra dimensie. En er is altijd wel een soort die bij jouw ontwerp past. We hebben namelijk acht verschillende foliekleuren: goudfolie, zilver, brons, en roségoud, maar ook blauw, zwart, holografisch en holografisch confetti. Ook druk je bij ons folie op verschillende papiersoorten. Gestreken of ongestreken, kies wat jou het tofst lijkt! Meer weten? Lees dan onze blog over foliedruk.

Toon alle informatie

Hoe werkt foliedruk?

Foliedruk bestel je bij PeterPrint door in jouw drukbestand aan te geven waar de folie moet komen. Dit doe je met behulp van onze speciale folie-steunkleur in Adobe Illustrator of InDesign. Het template hiervoor vind je in de aanleverspecificaties voor foliedruk. Hierin maak je jouw ontwerp op.

De verschillende kleuren foliedruk

We drukken folie in acht kleuren: goud, zilver, brons, roségoud, blauw, zwart, holografisch en holografisch confetti. Wil je een transparante lak in plaats van een kleurtje? Dan kies je voor Spot-UV lak.

Wanneer kies je voor foliedruk?

Is je ontwerp klaar, maar mis je nog iets? Met foliedruk zorg je ervoor dat je ontwerp van het papier afspat! Hiermee geef je het geheel net wat extra karakter. Foliedruk oogt ook heel chique. Foliedruk is daarom perfect om bijvoorbeeld trouwkaarten extra feestelijk te maken. Maak ook voor andere kaarten is foliedruk een mooie, glinsterende toevoeging.

Wil je extra opvallen met je flyers, folders, visitekaartjes of posters? Voor promotiedrukwerk is foliedruk ook een slimme zet. Het valt namelijk enorm op tussen de concurrentie. Natuurlijk kan je ook mooie illustraties aanvullen met foliedruk, bijvoorbeeld op een mooie kaart of decoratieve poster. En is jou niets gek genoeg? Druk dan stickers met foliedruk!
Let er wel op dat foliedruk alleen mogelijk is als je met InDesign of Illustrator overweg kan, want onze folie-steunkleur is alleen in deze programma’s beschikbaar.

Geboortekaartjes met foliedruk bestellen

Kindje op komst, of al geboren? Een geboortekaartje met foliedruk is de perfecte manier om dit te vieren. Het is extra feestelijk om gouden of zilveren details op de kaart te zetten! Denk bijvoorbeeld aan de naam in foliedruk, of juist een glanzende illustratie. Wees vooral creatief! Voor inspiratie kan je eens een kijkje nemen bij onze Meesterwerken, waar je ook geboortekaartjes met foliedruk kan vinden.

Hoe bestel je drukwerk met foliedruk?

Kies hierboven eerst het folieproduct dat je wil bestellen, bijvoorbeeld visitekaartjes met foliedruk. Je loopt alle specificaties door in de calculator, en ziet onderaan gelijk de verwachte leverdatum en prijs.

Bekijk goed onze foliedruk aanleverspecificaties, want hierin staat onder andere het template dat je gaat gebruiken voor het opmaken van je folie drukwerk. Je bestelt foliedruk namelijk met speciale steunkleuren in je drukbestand.Na het bestellen van je drukwerk kan je je ontwerp uploaden. Deze checken wij nog automatisch én persoonlijk. Als alles klopt, zetten we je bestand door naar onze drukpersen.

Hoe drukken we foliedruk?

Foliedruk brengen we aan na het drukken van de normale bedrukking. Als je voor laminaat hebt gekozen, lamineren we je drukwerk eerst. Daarna brengen we een klevend grondlaagje (primer) aan op de plekken waar uiteindelijk de foliedruk komt. Dit laklaagje wordt eigenlijk geprint door onze Scodix foliemachine. Deze heeft inkjet koppen die op de juiste plekken de primer ‘printen’.

Dit doen we via een computergestuurde technologie, waarbij de foliepers via een digitaal bestand precies weet waar de foliedruk moet komen. Vervolgens komt hier koudfolie overheen, en dit hecht aan de primer vast. Overal waar geen primer zit, komt geen foliedruk. Het gebruik van koudfolie zorgt ervoor dat je fullcolour ontwerp onder de foliedruk geen beschadigingen oploopt. Doordat de primer trouwens iets opdikkend is, krijg je een prachtig 3D-effect van je folie waardoor je het niet alleen ziet, maar ook voelt! De folievellen die we voor foliedruk gebruiken, worden zo efficiënt mogelijk gebruikt. Dit brengt minder kosten mee en het is duurzamer.

Heb je vragen over foliedruk of kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact op met ons!

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken