ontmoet
Alf Bärbel Wit Peters

"Ik woon nabij Amsterdam, maar verkoop mijn werk tot in Parijs en New York. Ik ben nu 8 jaar."

Jong talent
“Ik ben Alf Bärbel Wit Peters, ik begon op driejarige leeftijd met het maken van lijntekeningen en lijnschilderijen. Dat heeft zich steeds verder ontwikkeld en inmiddels verkoop ik mijn werk aan kunstliefhebbers over de hele wereld. Ik ben nu 8 jaar.”
Mijn werk heeft op de cover van het tijdschrift Monument gestaan, ik gaf tekenworkshops bij WeTransfer en de Kunstacademie Maastricht, ik maakte een 6 meter grote muurschildering voor het hoofdkantoor van Wieden + Kennedy Amsterdam, en ik creëerde een collectie van tapijten voor meubelmerk Moooi. Ik woon nabij Amsterdam, maar verkoop mijn werk tot in Parijs en New York.”
© Alf Bärbel Wit Peters
Geïnspireerd door musea en thuis
“Ik werd, en word, door mijn papa en mama veel mee genomen naar musea en galerieën. De kunst die ik hier zie, is inspiratie voor mijn eigen kunst. Ik heb ook een paar lievelingskunstenaars; Wassily Kandinsky, Piet Mondriaan, Jean Dubuffet en de tekenaar Brecht Evens.
Bij ons thuis is het ook nogal kleurrijk en heeft alles een verhaal. Daarom gebruik ik zelf ook graag veel kleur. Ik heb een eigen tekenkast, en als er wat verf of stift op de tafel komt, proberen ze dat er af te boenen, maar als het niet lukt, maakt dat helemaal niets uit! Haha.”
“Bij ons thuis is het ook nogal kleurrijk en heeft alles een verhaal."
Inspiratie komt vanzelf
“Wanneer ik ga tekenen, komt mijn inspiratie niet van personen of dingen. Ik zie een kleurstift of verf die ik mooi vind en dan pak ik die. En pas als ik dat in de hand heb, kijk ik ook daadwerkelijk naar wat en waar ik ga tekenen of schilderen. En dan komt het vanzelf.”
Altijd een tekenboek mee
"Of ik nu thuis of onderweg ben, ik heb altijd een tekenboek mee. En zelfs op school. Soms maak ik een snelle tekening zolang ik op dat moment tijd heb, en soms werk ik wekenlang aan één lijntekening."
© Alf Bärbel Wit Peters
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Ook het ontwerp voor PeterPrint maakte ik vanuit intuïtie. Ik pak gewoon een stift, begin ergens, en laat het dan spontaan groeien, zonder al te veel gedachten ervoor en tijdens. Elke streep inspireert mij om nieuwe vormen en lijnen te ontdekken. Soms zou ik willen dat de hele wereld alleen uit lijnen bestond. ”
Creatief werk biedt vrijheid
“Het leukste aan mijn creatieve werk vind ik het vrij zijn. Dat ik niets hoef, en op het papier helemaal mijn eigen gang kan gaan.”

"Ik pak gewoon een stift, begin ergens, en laat het dan spontaan groeien, zonder al te veel gedachten."
Een geboortekaart voor mijn broertje
“Ik ben erg trots op de geboortekaart die ik heb getekend voor mijn broertje Roe. Mijn mama heeft de vormgeving gedaan. En jullie van PeterPrint hebben het prachtig gedrukt, met details in goudkleurige foliedruk, én een stans. Die kaart hangt nu bij veel mensen ingelijst aan de muur. En dat is de kracht van drukwerk.”

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken