Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Amber Gyselings

"Ik kan het besef van tijd volledig verliezen als ik aan het schilderen ben."

“Ik ben Amber Gyselings. In 2021 studeerde ik af aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten in Gent als illustrator. Ik maak illustraties die vaak gebaseerd zijn op banale momenten in het dagelijks leven; ik focus me graag op kleine belevenissen.”
Stijl is steeds in beweging
“Mijn stijl is een uiting van alle kleine dingen die ik meemaak in mijn leven. Ik zie stijl als iets dat steeds in beweging is en niet iets vaststaands. Mijn creatieve reis begon echt vorm te krijgen tijdens mijn studie, toen ik meedeed aan open calls.
Hier vloeiden dan vaak weer allerlei dingen uit voort. In mijn huidige stijl zie je veel kleur terug. Ik wil een soort geborgenheid uitdragen. Een ode aan de kleine momenten, positiviteit.”
“Ik zie stijl als iets dat steeds in beweging is en niet iets vaststaands.”
Vrij werk om verder te komen
“Voor mij is het belangrijk om vrij werk te maken en ik heb ook continu nieuwe ideeën in mijn hoofd voor kleine beeldverhalen en illustraties. Zonder vrij werk zou ik me een soort machine voelen en zou ik ook niet verder kunnen evolueren als illustrator."
Inspiratie is overal
"Ik haal uit heel veel dingen inspiratie, zoals graphics, novels en zines. Bovendien is David Hockney een grote inspiratiebron voor mij.”
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“De inspiratie voor mijn ontwerp voor het Sampleboek kwam op een avond toen ik op een terrasje zat. Ik keek naar mijn glas en vond de vervormingen heel erg fijn om mee aan de slag te gaan en mee te spelen. Ik denk dat het hier weer gaat om het stilstaan bij vormen en kleuren rondom je en het kijken naar details. Het papier (Linnenpersing) past heel erg goed bij mijn materiaal, zeker dat tactiele.”
Creatieve voldoening
“Wat ik het leukste vind aan mijn creatieve baan? De uitdaging van het bedenken van een beeld dat past bij een opdracht vind ik heel leuk. Als ik het heb uitgedacht en aan het schilderen ben, kan ik hier volledig op in opgaan.“

"Met drukwerk kan ik mijn prints en kaartjes op een laagdrempelige manier verkopen.”
Kunst voor iedereen
“Drukwerk is voor mij erg belangrijk omdat het een middel is om mijn werk te verspreiden. Met drukwerk kan ik mijn prints en kaartjes op een laagdrempelige manier verkopen.”