Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Fine Forest

Fine forest studio

“Wij zijn William Mooijman en Sophie Mittelberg, van Studio Mooijman en Mittelberg. Wij hebben naast ons grafisch ontwerpbureau ook een label met natuurlijke illustraties genaamd Fine Forest.”

Onze stijl
“Natuur speelt een belangrijke rol in onze stijl. Daarnaast zijn de tekeningen met fineliner ontstaan doordat wij het heerlijk vinden om even weg te zijn van de computer en handmatig te illustreren. Met een techniek die relatief tijdrovend maar erg ontspannend is. We houden ervan om de schoonheid van de natuur bij mensen in huis te kunnen brengen. Bij elke muursticker vertellen wij een aantal weetjes over de dieren, zodat we ook een stukje kennis over de natuur over kunnen brengen. En uiteindelijk hebben wij liever een mooie realistische vogel illustratie bij iemand op de muur, dan een echte vogel in een kooitje.

Het keerpunt voor ons was een opdracht waarbij wij voor het eerst dieren illustreerden in onze pointillistische techniek. Toen wij hier proefdrukken van maakten kwamen wij op het idee om er muurstickers van te maken. De geprinte illustraties hingen bij ons aan de muur en zijn er eigenlijk nooit meer van af gegaan!”
Altijd experimenteren
“Inspiratie halen wij uit flora en fauna. Daarbij komen qua technieken de meest fantastische filmpjes voorbij op Instagram en Pinterest. Als ik meer tijd zou hebben zou ik alle technieken wel willen uitproberen! Ik (Sophie) heb met vriendinnen een groepje (De Artclub) waarbij we wekelijks allerlei verschillende creatieve processen uitproberen. De resultaten zijn niet altijd winnaars, maar lol in het creatieve proces is hebben we zeker!”
© Fine Forest
Elke opdracht is anders
“Met onze ontwerpstudio vinden wij vooral de diversiteit aan klanten leuk, elke opdracht is anders en dit maakt onze dagen daardoor ook erg divers. Met Fine Forest is het daarentegen juist erg leuk om te ontwerpen wat wij zelf willen. Te illustreren wat wij zélf mooi vinden. En daarin een merk te creëren dat aanspreekt bij ons publiek.”
Ons ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Wij hebben onze afwerking (zilveren foliedruk) als uitgangspunt genomen. De zilveren elementen komen mooi in de vorm van de rimpeling van het water rondom de kikker. Door één dier uit te lichten, focussen wij de aandacht op het pointillisme in onze illustratie.”
"Liever een mooie realistische vogel-illustratie bij iemand op de muur, dan een echte vogel in een kooitje."
De mogelijkheden opzoeken
“Wij zoeken graag de mogelijkheden op binnen het digitale drukwerk. En experimenteren daarbij met nieuwe papiersoorten en druktechnieken. Deze mogelijkheden hebben we bij PeterPrint, dus daar zijn we erg blij mee.”
“We zoeken de mogelijkheden op binnen het digitale drukwerk en experimenteren met nieuwe papiersoorten en druktechnieken."