Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Daan van Bommel

"Ik zie veel grappige onderwerpen op straat. Vaak alledaagse taferelen waar ik op los fantaseer totdat het absurd is."

“Mijn naam is Daan van Bommel en ik ben sinds mijn afstuderen aan de kunstacademie AKV St. Joost werkzaam als illustrator en freelancer. Mijn werk kenmerkt zich door een pallet van kleur en energie, waarin ik graag speel met contrasterende beelden om humor te creëren.”
© Daan van Bommel
Niet in beton gegoten
“Ik heb eigenlijk een beetje losgelaten dat ik vaste stijl moet hebben, omdat ik juist het experimenteren en altijd iets anders doen het leuke vind aan mijn baan. Alsnog krijg ik te horen dat mensen goed kunnen zien dat iets van mij is, omdat ik toch altijd een bepaalde manier van een beeld opmaken heb en een voorkeur in kleurpaletten en vormen.”
Fantasieën en fascinaties
“De meeste inspiratie kom ik tegen zonder het bewust op te zoeken. Ik zie veel dingen op straat en daarin vind ik grappige onderwerpen. Vaak zijn het alledaagse taferelen waar ik op los fantaseer totdat het absurd is en buiten context is getrokken. Daarnaast heb ik ook altijd een aantal beelden die ik altijd fascinerend vind, zoals water, handen en natuur.”
“Wat ik het leukste vind aan mijn creatieve baan is dat ik mezelf volledig kan verliezen in het maken van beeld.”
De voordelen van een studio
“Ik heb samen met mijn kunstcollectief een studio. Voor mij is het heel belangrijk dat mijn werkplek niet thuis is, zodat ik werk en mijn privéleven gescheiden kan houden. Je gaat naar je werk en je gaat naar huis. Als die grens er niet is, raak ik te snel afgeleid of ga ik tot diep in de nacht door. Daarnaast zijn mijn ateliergenoten ook mijn beste vrienden en stuk voor stuk inspirerende makers. Het is dus een erg fijne omgeving waar we elkaar veel helpen met ons makerschap en ondernemerschap.”
Intuïtief werken
“Wat ik het leukste vind aan mijn creatieve baan is dat ik mezelf volledig kan verliezen in het maken van beeld. Je voelt wanneer een beeld qua vormen, compositie, inhoud en kleuren klopt en kunst maken is een van de weinige manieren hoe ik geconcentreerd en hard kan werken. Daarnaast vind ik de variatie erg tof. Ik ben ook bezig met lesgeven, workshops en het organiseren van culturele evenementen.”
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Voor mijn ontwerp heb ik me vooral gericht op wat ik mooi zou vinden bij dit papier (MC glanzend). Daardoor kwam ik al vrij snel bij gradients. Dit omdat glanzend papier gradients naar mijn mening het beste tot zijn recht laat komen. Ik vond het ook mooi dat het papier vrij kwetsbaar was, dus vandaar dat ik het teder door de lucht wilde laten dwarrelen.”
Liefde voor het vak hervinden
"Creatieve blokkades komen bij mij weleens voor. Ik zit er momenteel in eentje! Dit komt vaak omdat ik te veel bezig ben geweest met opdrachten die ik minder leuk vind. De manier om hieruit te komen is altijd even rustig aan doen en mezelf vooral te focussen op mijn autonome werk. Blijven maken en de liefde voor je vak weer te vinden is de beste manier om hieruit te komen."

"Ik gebruik drukwerk erg veel voor de finishing touch zoals een persoonlijk kaartje dat je bij een gezeefdrukt T-shirt van mij krijgt.”
Drukwerk is de finishing touch
“Drukwerk zorgt er voor dat mijn werk niet enkel digitaal blijft, maar ook een fysiek product wordt. Ik ben mezelf nu ook aan het verdiepen in het zeefdrukken omdat ik de kracht van het fysieke steeds meer in begin te zien. Daarnaast gebruik ik drukwerk erg veel voor de finishing touch zoals een persoonlijk kaartje dat je bij een gezeefdrukt T-shirt van mij krijgt.
Ik ben erg trots op alle posters die ik bij jullie druk, maar ik krijg altijd de beste reacties op mijn visitekaartjes! Ik denk dat ik een erg leuk en representatief visitekaartje heb kunnen maken. Dit is de basis voor mijn ontmoeting met nieuwe mensen, en de uitstraling van het kaartje laat niet enkel mijn werk zien, maar ook mijn gezicht en vrolijke uitstraling. Daarnaast geeft het schitterende Tintoretto Gesso papier het visitekaartje de waarde van een klein kunstwerkje, waardoor ze worden bewaard.”