Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Senne Trip

"Ik heb vooral een fascinatie voor gebruik van licht en schaduw, hiervoor kijk ik bijvoorbeeld graag naar het werk van Edward Hopper."

“Ik ben Senne Trip en ik ben freelance illustrator. Af en toe doe ik ook wat animatie. Ik maak voornamelijk werk in opdracht, de laatste tijd vooral voor boeken, culturele instellingen en commerciële bedrijven. Dit doe ik nu zo'n zeven jaar. Ik ben onderdeel van het Knetterijs collectief.”
© Senne Trip
Fascinerende voorbeelden
“Ik kijk graag naar illustraties in oude prentenboeken en naar schilderkunst. Ik heb vooral een fascinatie voor gebruik van licht en schaduw, hiervoor kijk ik bijvoorbeeld graag naar het werk van Edward Hopper.
Verder laat ik me ook inspireren door andere illustratoren die ik volg op Instagram en Behance en natuurlijk door mijn mede-Knetterijsjes. Daarnaast lees ik ook graag en komt een deel van mijn inspiratie uit de boeken die ik lees.”
"Het leukste aan mijn creatieve baan vind ik dat ik de hele dag mag tekenen en abstracte ideeën mag omzetten in beeld. ”
De luxe van twee werkplekken
“Ik combineer eigenlijk twee werkplekken, de zolderkamer thuis en de studio die ik deel met mijn Knetterijs collega's. Mijn werkplek thuis vind ik vooral fijn als ik deadline stress heb en me even wil afzonderen.
De studio is echter weer een fijne creatieve omgeving, waar als je vastzit tijdens het schetsen je ze even kan bespreken en zo weer op nieuwe ideeën komt. In de studio is het vaak wel iets rommeliger en dan ben ik toch ook iets minder productief, haha. De combinatie van deze twee plekken werkt voor mij heel goed.”
Even afstand nemen
“Ik heb zo nu en dan last van creatieve blokkades, vooral in de schetsfase. Dan weet ik soms echt even niet meer wat ik met een briefing aan moet. Vaak neem ik dan gewoon een pauze, ik ga hardlopen, douchen, even boodschappen doen, zoiets. Als het daarna nog steeds niet lukt, werkt het voor mij vaak het beste om het te laten voor wat het is en de volgende dag weer verder te gaan.
Soms heb je ook te lang naar iets gekeken en vind je niks wat je maakt meer mooi. Als je er de volgende dag dan weer naar kijkt, zie je opeens dat het allemaal wel meevalt en dat sommige ideeën eigenlijk best wel goed werken.”
Denken aan het portfolio
“Het leukste aan mijn creatieve baan vind ik dat ik de hele dag mag tekenen en abstracte ideeën mag omzetten in beeld. Soms heb ik de gelegenheid om tussen opdrachten door iets te maken waar ik zelf zin in heb om te tekenen. Daar heb ik dan over het algemeen het meeste plezier in.
Toch voelt iets voor mezelf maken toch altijd wel als werk en niet per se als hobby. Ik ben toch vaak bezig met of het iets is wat handig is voor mijn portfolio of dat ik er artprints van kan maken om te verkopen. Als het antwoord op beide nee is, maak ik het vaak niet.”

"Een deel van mijn werk laat ik drukken en verkoop ik als art prints en postcards op art markets en onze webshop."
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Mijn ontwerp voor het sample boek komt uit een serie illustraties die ik maakte naar aanleiding van mijn roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten in de lente van 2023. In deze serie heb ik een illustratie gemaakt voor elk nationaal park dat ik gedurende die reis heb bezocht. Het ontwerp in het Sample boek hoort bij Monument Valley, een park in het Navajo reservaat waar ook veel Hollywood films zijn opgenomen.”
Veel werk eindigt als drukwerk
“Veel van mijn werk in opdracht eindigt nog als drukwerk, hier heb ik zelf dan (behalve het bestand op de juiste manier aanleveren) niet zo veel mee te maken. Een ander deel van mijn werk laat ik wel zelf drukken en verkoop ik bijvoorbeeld als art prints en postcards op art markets en onze webshop. Daarnaast maken we ook eens in de zoveel tijd een publicatie als Knetterijs, hiervoor gebruiken we vaak een mix van risoprint, zeefdruk en digitaal of offset drukwerk.”

Bekijk het interview met Senne