Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Evita Roza

"Werk van oude meesters, zoals plafondbeschilderingen van de Sixtijnse Kapel, inspireren mij enorm."

Nogal een dromer
“Ik ben Evita en ik maak kunst zoals schilderijen en andere wanddecoratie. Daarnaast borduur ik ook kleding, beschilder ik tassen, jassen en meer. Dit verkoop ik allemaal op mijn webshop.
Ik teken vanaf jongs af aan; dit is altijd mijn grootste hobby geweest. Voordat ik een stijl ontwikkelde, tekende ik vooral portretten. Dit is goed geweest voor mijn techniek, maar langzaamaan kreeg ik een beetje een eigen stijl. Ik ben nogal een dromer en dat kun je nu wel in mijn kunst terugzien. Een beetje spiritueel, dromerig en magisch, is wat ik mooi vind.”
© Evita Zethof
Variërende werkwijzen
“Voor het maken van mijn werk gebruik ik veel verschillende technieken. Soms maak ik digitale illustraties op mijn iPad, ik schilder met acrylverf of aquarel of ik teken met potloden. Daarnaast heb ik ook een snijmachine en borduurmachine voor verschillende andere projecten.”
Dromen voor later
“Ik doe alles vanuit huis, mijn werkplek is niet groot en het neemt de helft van de woonkamer in beslag. Voor nu ben ik dankbaar dat ik deze ruimte heb. Voor in de toekomst droom ik ervan om een aparte werkplek of atelier te hebben om werk en privé meer te kunnen scheiden. En natuurlijk om te kunnen uitbreiden! Een plek die inspirerend voelt, is voor mij heel belangrijk. Als mijn werkplek leuk en esthetisch is ingericht, omgeven van kunstwerken en een knusse sfeer heeft, dan maakt dat mij ook creatiever.”
"Als mijn werkplek leuk en esthetisch is ingericht, omgeven van kunstwerken en een knusse sfeer heeft, dan maakt dat mij ook creatiever."
Van fantasie tot ontwerp
“Het leukste aan mijn creatieve baan vind ik dat ik mijn fantasie en gedachten visueel tot leven kan brengen. Ik ben een gevoelig persoon en laat mij graag raken door de mysterieuze schoonheid om ons heen.
Magie is overal en dat wil ik anderen het liefst ook laten ervaren. Daarom vind ik het mooi als ik dat gevoel in een kunstwerk kan vangen. Het is zo fijn om soms even te kunnen wegdromen, zeker in deze soms harde wereld.”
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Voor het kunstwerk dat ik heb gemaakt voor in het sampleboek wilde ik een dromerig beeld neerzetten dat zowel iets schilderachtigs als illustratiefs zou laten zien. Ik mocht met de bijzondere afwerking ‘bronzen foliedruk’ werken, wat ik helemaal fantastisch vind en goed aansluit bij mijn stijl. Alles is digitaal ontworpen met mijn iPad en laptop.
Op de voorgrond schittert een bronzen hekwerk met sterren, rozen, engelen en wolken details erin verwerkt. Achter deze poort ligt een dromerige fantasie achtige wereld, een soort paradijselijk landschap. Laat je fantasie je meenemen naar de wereld achter deze poort en laat jezelf even wegdromen. “
Spelen met afwerkingen
“Drukwerk geeft mij de mogelijkheid om mijn werk te verkopen in veelvoud. Of het nou een digitaal kunstwerk is of een kopie van een originele tekening. Ik vind het onwijs leuk om prints te ontwerpen voor aan de muur en om te kunnen spelen met bijzondere afwerkingen. Goudfolie is mijn favoriet tot nu toe om mijn werk een speciale touch te geven.”
"Magie is overal en dat wil ik anderen het liefst ook laten ervaren. Daarom vind ik het mooi als ik dat gevoel in een kunstwerk kan vangen.”

Bekijk het interview met Evita