Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken

ontmoet
Dirk Dribbelspier

"Eigenlijk kan ik niet eens zo goed tekenen, maar door mijn eigen stijl te combineren met woordgrapjes is het toch wel origineel.”

“Ik ben Dirk Dribbelspier en ik maak nu ongeveer 15 jaar illustraties.”
© Dirk Dribbelspier
Het hoeft niet perfect
“Ik denk dat mijn illustraties wel echt kenmerkend zijn voor mij: mijn minimalistische manier van illustreren en mijn woordgrapjes. Ik vind het belangrijk om een beetje humor te verwerken en erom te kunnen lachen, het hoeft niet perfect.”
Inspiratie uit familie
“Mijn moeder, Ingrid Berendsen, is mijn grootste inspiratiebron. Ik heb het vaak met haar over tekeningen en gekke nieuwe ideeën. Ze geeft me dan ook regelmatig tips. Daarnaast vind ik de Franse grafisch kunstenaar Jean Jullien heel erg goed!”
"Wanneer ik langs winkels ga om mijn kaarten te tonen, krijg ik meestal de reactie: wat een mooi papier!"
Alles kan en alles mag
“Het leukste aan mijn creatieve baan vind ik dat alles kan en mag. Eigenlijk kan ik helemaal niet zo goed tekenen, maar door mijn eigen stijltje te combineren met woordgrapjes is het toch wel origineel.”
Grenzeloze fantasie
“Ik heb ook tijd voor eigen werk. Dan teken ik bijvoorbeeld een fantasiedier of schetende brommer.”
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Ik wilde een grapje combineren met het mooie drukwerk van PeterPrint. Het is erg mooi papier en mooi afgewerkt. Soms is stickerpapier net te glanzend of goedkoop, maar deze is echt heel mooi!”
Van webshop tot winkelstraat
”Drukwerk is super belangrijk. Ik verkoop kaartjes via, onder andere, mijn webshop. Ook ga ik met mijn rugzak vol kaarten winkeltjes af om te vragen of ze interesse hebben. Meestal krijg ik de reactie: wat een mooi papier!”