ontmoet
Stang Gubbels

“Ik ben Stang Gubbels, illustrator en grafisch ontwerper en doe dit al meer dan 30 jaar!”

Eén simpel beeld
“Ik was altijd al gefascineerd door hele simpele pictogrammen en logo's die je ziet op straat, op een brandblusser of waar dan ook. Soms vragen mensen wel eens: ‘waar maak jij nou weer een foto van?’. Ik zag dan weer een gek symbool op een graafmachine of op een speedboot. Met mijn werk wil ik, vaak, iets vertellen in één simpel beeld (met een beetje humor, een knipoog).”
Focus op eigen plan
“Ik kijk eigenlijk niet veel wat andere maken, je ziet natuurlijk van alles voorbij komen en onbewust zal je van alles meepakken, maar ik werk altijd vanuit mijn eigen plan.”
© Stang Gubbels
Creatie is mijn werk
“Creatie is mijn werk. Ik heb dan ook zelden last van creatieve blokkades. Meestal ga ik zitten met papier en potlood en dan komt het vanzelf. En zo niet, dan ga ik een eindje wandelen en dan komt het plotseling.”
Rust en ruimte
“Ik werk graag in alle rust, alleen met een groot scherm en met een redelijk opgeruimd bureau en warm licht en soms met fijne muziek in de achtergrond.”
"Soms vragen mensen wel eens: ‘waar maak jij nou weer een foto van?’. Ik zag dan weer een gek symbool."
Inspiratie uit elkaar
“Het voordeel van z’n tweeën werken is dat we elkaar vaak inspireren! Geen boeken, maar dit jaar gingen we beide naar Italië op reis waar mozaïeken vloeren ons hart sneller deden slaan. Je zou kunnen zeggen dat we inspiratie halen uit reizen, musea bezoeken, eindeloos scrollen op Pinterest.”
Wanneer ideeën tot leven komen
“Het leukste van onze baan vinden we brandings- en totaalprojecten. We vinden het zalig om helemaal los te mogen gaan in projecten voor creatieve mensen. Ideeën tot leven zien komen is de max.”
Iedere keer iets nieuws
“Het leukste aan mijn creatieve baan vind ik dat ik probleemoplossend werk en iedere keer iets nieuws mag bedenken. Naast mijn zakelijke werk maak ik tijd voor mijn eigen werk. Soms heb ik meerdere ideeën op de plank liggen of begin ik blance met het idee dat ik iets wil maken met klei of hout en dan ga ik daarmee aan de slag.”
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Ik wilde vooral laten zien dat foliedruk wel iets speciaals is (man met hoed), dat je het kan voelen (hand), dat je er zin in krijgt (yes!), met verschillende vlakken en lijndiktes. Het is tenslotte een Sampleboek.”

"Drukwerk kan je vasthouden, voelen, ruiken, ophangen, neerzetten."
Drukwerk kun je vasthouden, voelen, ruiken, ophangen en neerzetten
“Drukwerk hoort gewoon bij mijn werk: zeefdrukken, fotoboeken, boeken voor klanten, folders, posters. Je kan het vasthouden, voelen, ruiken, ophangen, neerzetten.”
We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken