ontmoet
Katinka Feijs

"Door mogelijke narratieven te onderzoeken, creëer ik bewustzijn voor een meer inclusieve en duurzame toekomst.”

“Ik ben Katinka Feijs. Ik ben een ontwerper en gebruik illustraties om een positief toekomstbeeld voor mens, dier en planeet te schetsen. Dit doe ik sinds 2017. Ik maak zowel digitaal als handmatig werk."
© Katinka Feijs
Liefde en noodzaak
“Mijn stijl is intuïtief en door experimenteren ontstaan. Ik ben opgeleid als modeontwerper en heb daar mijn liefde voor kleur en dessins ontdekt. Onder meer toen ik bij Vlisco werkte. Andere invloeden zijn concept store Klin D'oeil in Parijs, Flow Magazine en illustratoren zoals the Printed Peanut, Isabelle Feliu en Floor Rieder.

Naast die liefde voor kleur en uitbundigheid voel ik ook een noodzaak en urgentie om me in te zetten voor het klimaat, dierenrechten en andere ongelijkheid. Ik ben daarom mijn designwerk gaan gebruiken om mensen en organisaties te inspireren en informeren over deze onderwerpen.
In mijn werk probeer ik de kijker bewust te maken van de schoonheid van de natuur en het belang van een ecologische balans. Ik wil een positief toekomstbeeld voor mens, dier en planeet schetsen. In mijn werk maak ik de kijker bewust van de schoonheid van de natuur en van het belang van een ecologische balans. Door mogelijke narratieven te onderzoeken, creëer ik bewustzijn voor een meer inclusieve en duurzame toekomst.”
"Ik wil een positief toekomstbeeld voor mens, dier en planeet schetsen. ”
Activistische inspiratie
“De schoonheid, rust en kleuren van de natuur zijn een hele belangrijke inspiratiebronnen. Tegelijk zijn er maatschappelijke en globale problemen die me inspireren om in actie te komen. Door schoonheid en zachtheid te gebruiken in mijn werk maak ik zulke complexe onderwerpen toegankelijk”
Vrijheid en flexibiliteit
“Het leukste aan mijn creatieve baan is de vrijheid en flexibiliteit. Ik ga niet goed op een 9 tot 5 baan, want ik werk heel intuïtief. Soms heb ik behoefte om even te gaan wandelen, of juist zin om 's avonds nog te werken. Daarnaast vind ik het heel leuk om producten te ontwikkelen en met verschillende materialen te experimenteren.”
Ik werk onder andere met Procreate, potlood, inkt, gouache, risografie en keramiek, waarbij ik een printer, scanner, camera en snijplotter gebruik. Externe apparaten die ik gebruik zijn een risograaf, keramiekoven, en drukkerij machines. Ook ben ik graag bezig met DIY-projecten voor mijn huis en tuin: mijn eigen servies maken, tuinieren, moestuinbakken maken, een bijenhotel etc.”
© Chloe Alyshea
Uitstelgedrag
“Ik ben echt een uitsteller pur sang, wanneer ik even niet meer weet hoe ik verder moet. Ik ga dan alles overdenken, maar de sleutel is meestal om minder te denken en gewoon ergens te beginnen. Dan komt de inspiratie na een tijdje vanzelf. Soms kan een rondje Pinterest ook al nieuwe inspiratie geven.”
"Ik vind het heel leuk om producten te ontwikkelen en met verschillende materialen te experimenteren."
Mijn ontwerp voor het Sampleboek van PeterPrint
“Ik ben heel enthousiast over het feit dat mijn illustratie is afgedrukt op het nieuwste duurzame papier van Peterprint. Dit papier past perfect bij het thema van mijn illustratie, die het belang van biologische landbouw vertegenwoordigt. Mijn illustratie toont namelijk een bananenboom en ander fruit, die zijn gebaseerd op een samenwerking van zijn met een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf.
Het doel van dat project was om bewustwording te creëren over het belang van biologische landbouw en de positieve invloed die het heeft op mens en planeet. Dat mijn illustratie is afgedrukt op duurzaam papier past helemaal bij mijn streven om mijn ontwerpen niet alleen visueel aantrekkelijk te maken, maar ook een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.”
Producten tot leven wekken
“Drukwerk is voor mij heel belangrijk om mijn eigen producten de wereld in te krijgen, maar ook om opdrachten van klanten te kunnen afronden."

Bekijk het interview met Katinka

We helpen je graag verder
print het tot leven
© 2024 PeterPrint B.V. Lübeckweg 2, Groningen Algemene voorwaarden Cookies Klachten
Logo PeterPrint wit outline

Inloggen

Nieuw bij PeterPrint?
Account aanmaken